Slakter utspill om at Kolberg bør trekke seg: - De bommer fullstendig

Statens habilitetsregler gjelder ikke på Stortinget.

-FEIL: To jusprofessorer mener Martin Kolberg (Ap) har plikt til å trekke seg fra kontrollkomiteens behandling av Vimpelcom-saken. Advokat Jon Wessel-Aas mener de bommer totalt. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
-FEIL: To jusprofessorer mener Martin Kolberg (Ap) har plikt til å trekke seg fra kontrollkomiteens behandling av Vimpelcom-saken. Advokat Jon Wessel-Aas mener de bommer totalt. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et innlegg i Dagens Næringsliv i dag, skriver to jusprofessorer at Martin Kolberg (Ap) bør trekke seg som saksordfører for Stortingets gransking av Vimpelcom-saken.

Morten Kinander ved Handelshøyskolen BI og Geir Woxholth ved Universitetet i Oslo mener Kolberg har plikt til dette, på grunn av hans vennskap med Telenors nye konsernsjef Sigve Brekke.

«Det er ingen tvil om at det gjelder et helt grunnleggende juridisk prinsipp om forsvarlighet i saksbehandlingen, og at dette også omfatter Stortinget. Mer spesifikt er det neppe tvilsomt at forsvarlighetskravet også omfatter sentrale aktørers, herunder komitéledere- og medlemmers, habilitet», skriver jussprofessorene blant annet.

- Bommer fullstendig Dette er helt feil, mener den profilerte advokaten Jon Wessel-Aas.

- Det er ikke feil om noen mener han bør trekke seg, men jeg mener det er feil når de framstiller det som at dette er et slags prinsipp, sier Wessel-Aas til Dagbladet.

- Jeg mener de bommer fullstendig. Selv om habilitetsreglene som gjelder i statsforvaltningen ikke gjelder Stortingets arbeid, mener de likevel at det gjelder et forsvarlighetsprinsipp her, som underforstått betyr habilitetsregler. Jeg savner hva slags norm de refererer til og hvor de har dette fra, utdyper han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer