Slakter Valla-veldet

Hele sju av ti spurte mener Gerd-Liv Valla har håndtert konflikten med Ingunn Yssen dårlig. Saken har også skadet LOs omdømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en måling Synovate MMI har gjort for Dagbladet. Til og med Gerd-Liv Vallas egne medlemmer slakter LO- lederens oppførsel etter at hun i forrige uke ble beskyldt for mobbing og trakassering av nå avgåtte internasjonal sekretær Ingunn Yssen.

Blant alle spurte svarer 69 prosent at Valla har håndtert saken dårlig. Den andelen synker bare til 64 prosent blant LO-medlemmene i undersøkelsen. Totalt er det bare tre prosent som mener håndteringen hennes har vært god. 19 prosent svarer at prestasjonen er middels.

-  Resultatet for Vallas del erlike dårlig som for Jens Stoltenberg etter sykelønnsbråket,  som vi for øvrig husker at Valla var en sentral deltaker i. Tallene viser at hun i folks øyne har håndtert Yssen-saken like dårlig som Einar Steensnæs taklet strømkrisa. Og det var en tøff runde for ham, sier statsviter Håkon Kavli i Synovate MMI til Dagbladet.

Uklok takling

Heller ikke i Arbeiderpartiet sparer de på kritikken. Selv om Ap-sympatisørene i målingen skiller seg ut som de minst negative,  svarer 55 prosent at Valla har håndtert saken dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer