Slakteren drepte Tracey. Så tok han med seg hodet hennes inn i en mørk tunnel

Politiet gjorde en grusom oppdagelse.

DREPT: En 50 år gammel mann fra Wales sitter i disse dager på tiltalebenken i retten i Cardiff der han er siktet for drapet på 47 år gamle Tracey Woodford. Foto: Politiet i Pontypridd / NTB Scanpix
DREPT: En 50 år gammel mann fra Wales sitter i disse dager på tiltalebenken i retten i Cardiff der han er siktet for drapet på 47 år gamle Tracey Woodford. Foto: Politiet i Pontypridd / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 50 år gammel mann fra Wales sitter i disse dager på tiltalebenken i retten i Cardiff der han er siktet for drapet på 47 år gamle Tracey Woodford.

Woodford ble meldt savnet etter at hun den 21. april ble med den tiltalte hjem etter en natt på byen. Venner og bekjente kontaktet politiet da de ikke fikk kontakt med henne, og politiet oppsøkte etter hvert mannens leilighet. Det skriver The Guardian.

- Brutalt, ondt og seksuelt motivert De gjennomsøkte først leiligheten før de kom til badet. Der oppdaget de menneskelige kroppsdeler bak dusjforhenget i badekaret.

Aktor i saken, Roger Thomas, forteller at mannen erkjenner handlingene som førte til kvinnens død, men benekter at det kvalifiserer til drap.

- Aktoratet mener dette er et brutalt, ondt og seksuelt motivert drap. Etter at hun ble drept, ble hun partert. Disse handlingene ble gjennomført metodisk og med overlegg med den intensjon å skjule det som hadde skjedd, sier han.

- Som en skrekkfilm Ifølge BBC har de to politimennene som gjorde det groteske funnet, også forklart seg i retten. De forteller at de knapt trodde sine egne øyne.

Craig Gardiner brøyt sammen da han gjorde rede for scenen i 50-åringens leilighet.

- Jeg trodde ikke det jeg så. Det var som om jeg så på en skrekkfilm, sa han.

Den tiltalte har tidligere jobbet som slakter. Thomas mener han har benyttet kompetansen han opparbeidet seg i yrket i arbeidet med å skjule drapet.

- Det kan se ut som om hans erfaring i slakterforretninger har blitt brukt på et menneske, sier han.

Mørk tunnel Det var dog ikke alle kroppsdelene som ble funnet i mannens leilighet. Under forhør innrømmet han å ha tatt med seg kvinnens hode ut av leiligheten.

Dette hadde han plassert «på utstilling» i det Thomas beskriver som «en mørk tunnel» - et stort avløpsrør for å ta unna store mengder regnvann.

- Den tiltalte tok med seg hodet fra leiligheten, gjennom en del av Pontypridd og gikk inn i en mørk tunnel. Han gikk hele 138 meter inn i tunnelen - en betydelig avstand. Man kan lure på hva som gikk gjennom hodet på denne mannen, sier han.

Påstått tyveri 50-åringen forteller selv at de to hadde sex, og at dette var frivillig fra hennes side, men at han så mistet kontrollen da han oppdaget at hun gikk gjennom lommeboka hans.

TILTALT: Tegning fra rettssaken der 50-åringen er tiltalt for drap. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Tegning fra rettssaken der 50-åringen er tiltalt for drap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han insisterer på at han handlet i selvforsvar, og sier videre at han gjentatte ganger ble fysisk uvel etterhvert som alkoholrusen la seg og han skjønte hva som hadde skjedd. 

Ifølge Independent hadde han sex med den avdøde etter at han hadde kvalt henne.

Rettssaken fortsetter torsdag.

DREPT: Woodford ble meldt savnet etter at hun den 21. april ble med den tiltalte hjem etter en natt på byen. Venner og bekjente kontaktet politiet da de ikke fikk kontakt med henne, og politiet oppsøkte etter hvert mannens leilighet. Foto: Politiet i Pontypridd
DREPT: Woodford ble meldt savnet etter at hun den 21. april ble med den tiltalte hjem etter en natt på byen. Venner og bekjente kontaktet politiet da de ikke fikk kontakt med henne, og politiet oppsøkte etter hvert mannens leilighet. Foto: Politiet i Pontypridd Vis mer