DREPT: Antoine Quilichini, kjent som «Slakteren Tony», ble skutt i hodet på en parkeringsplass ved flyplassen på Korsika. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP/NTB Scanpix
DREPT: Antoine Quilichini, kjent som «Slakteren Tony», ble skutt i hodet på en parkeringsplass ved flyplassen på Korsika. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP/NTB ScanpixVis mer

«Slakteren Tony» skutt og drept på flyplass på Korsika

Mafialeder Antoine Quilichini, også kjent som «Slakteren Tony», ble tirsdag skutt og drept på flyplassen i Bastia på den franske øya Korsika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skyteepisoden skjedde på en parkeringsplass ved flyplassens inngangsparti. To andre personer er såret.

Quilichini ble i 2016 dømt for å ha planlagt et attentat på en annen mafialeders familiemedlem.

Quilichini ble skutt i hodet, mens en annen person, eksfangen Jean-Luc Codaccioni har flere skuddskader. Den siste personen har mindre skader, ifølge ambulansetjenesten.

Korsika var tidligere hyppig rammet av separatistrelatert vold. Men øyas største militante gruppe, som kjemper for korsikansk uavhengighet fra Frankrike, erklærte imidlertid våpenhvile i 2014.

Om lag et titall offentlige personer, blant annet politikere og dommere, har blitt drept på øya over de siste 20 årene. Drap som knyttes til gjengvold og narkotikahandel har også krevd mange liv.

(NTB)