Slakteri-drap i Kansas

En væpnet mann skjøt fredag ned og drepte fire mennesker på et slakteri i Kansas, før han tok sitt eget liv. En av de to andre han såret døde lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er blitt identifisert som Elijah Brown, og han var ansatt i firmaet ConAgra-slakteriet i utkanten av Kansas City. Dramaet fant sted i kantinen til slakteriet, der mange av de 500 ansatte satt og spiste.

Politiet opplyste først at mannen drepte seks personer før han tok sitt eget liv, men korrigerte senere tallet på drepte til fire. Lørdag døde imidlertid også en av de tre sårede etter skyteepisoden, og dødstallet er dermed oppe i fem.

- Det er klart det har vært et motiv for dette, men vi vet ennå ikke hva det var som drev ham, sier Ronald Miller, politisjef i Kansas City.

Fredagens hendelse var den siste i en lang rekke lignende drap i USA, der oppsagte og misfornøyde ansatte regelmessig går løs på tidligere kolleger og arbeidsplasser med skytevåpen.

I august 2003 drepte en mann seks tidligere kollegaer på et varehus i Chicago, der han selv hadde fått sparken seks måneder tidligere. Mannen ble selv drept av politiet.

En måned tidligere forlot en ansatt ved flygiganten Lockheed Martin i Mississippi et etikkseminar, hentet flere våpen og dro rett tilbake på jobben der han drepte seks og såret åtte før han tok sitt eget liv.

I februar 2003 drepte en mann fire andre arbeidssøkere ved et arbeidskontor i Alabama, og i februar 2001 ble fire ansatte ved en motorfabrikk i Chicago drept av en mann som deretter tok sitt eget liv.

(NTB)