Trump-advokat Giuliani

Slaktes: - Superspreder

Mens raseriet øker mot Donald Trump og hans advokat Rudy Giuliani for å neglisjere smittevern, opplever USA rekordhøye smittetall. - Dypt uansvarlig, sier ekspert.

SAMLET TUSENVIS: Svært mange dukket opp da Donald Trump skulle tale i Valdosta i Georgia. Ett døgn etter ble det kjent at presidentens advokat Rudy Giuliani er covidsmittet. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB
SAMLET TUSENVIS: Svært mange dukket opp da Donald Trump skulle tale i Valdosta i Georgia. Ett døgn etter ble det kjent at presidentens advokat Rudy Giuliani er covidsmittet. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld møtte president Donald Trump og førstedame Melania tusenvis av tilhengere i Valdosta i Georgia - og fikk skarp kritikk for å opptre som «superspredere» av coronaviruset.

Bare et døgn seinere offentliggjorde presidenten selv at hans advokat Rudy Giuliani har testet positivt for corona.

Nå hagler kritikken både mot Giuliani og mot presidentvalgkampen for de to republikanske senatorene Kelly Loeffler og David Perdue. De to senatorene kjemper i en svært avgjørende ny valgrunde mot demokratene Jon Ossoff and Raphael Warnock.

Resultatet vil avgjøre om republikanerne klarer å bevare sitt hårfine flertall i Senatet.

- Superspreder

Som under Trumps arrangementer før presidentvalget, var det i helga svært lite sosial distansering og langt mellom munnbindene - til tross for at USA er inne i en av de verste periodene i pandemien.

Påtroppende president Joe Biden skrev på Twitter i forkant av Trumps valgkampmøte at «landet vårt er midt i en dramatisk oppgang i covid-19-tilfeller». Han oppfordret alle til å bruke munnbind, holde avstand og unngå store folkemengder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer