Psykiske helsetjenester

Slaktes: - Tafatt og svakt

Ulrikke Torgersen i MDG går knallhardt ut mot helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) etter Riksrevisjonens rapport om psykiske helsetjenester i forrige uke. - Direkte feil, svarer Høie om kritikken.

AVVISER KRITIKK: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) slår hardt tilbake mot kritikk fra førstekandidat Ulrikke Torgersen i MDG Rogaland. Foto: Berit Roald / NTB
AVVISER KRITIKK: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) slår hardt tilbake mot kritikk fra førstekandidat Ulrikke Torgersen i MDG Rogaland. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke rettet Riksrevisjonen skarp kritikk mot de kommunale helsetjenestene i en undersøkelse av psykiske helsetjenester i Norge.

Rapporten slo fast at mange med psykiske lidelser må vente lenge på helsehjelp, og at helsehjelpen de får avhenger av hvor de bor.

Samtidig rettet Riksrevisjonen kritikk mot helse- og omsorgsdepartementets oppfølging av helseforetakene.

- Det er krise i norsk psykisk helsevern. En etablert krise, som har pågått mye lenger enn pandemien. Pandemien har bare satt et forstørrelsesglass på krisa. Midlene som er gitt til helsevern under pandemien slukker bare noen små branner, som bare er symptomer på at det er lite ressurser over hele linje - og at folk ikke får hjelp.

Det sier førstekandidat Ulrikke Torgersen i MDG Rogaland til Dagbladet. Hun retter krass kritikk mot helse- og omsorgsministeren.

- Høies håndtering av denne krisa har vært tafatt og svak. Jeg mener regjeringen har svikta. Høie er veldig vag når han prater om dette. Det er frustrerende, for det ville man aldri vært dersom det var liknende tilstander innen somatisk helsevern. Da hadde det blitt ramaskrik

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer