Deborah Birx

Slaktes av Pelosi: - Den verste

Den mektige demokratiske speakeren, Nancy Pelosi, går hardt ut mot en av Donald Trumps fremste coronaeksperter, Deborah Birx.

FÅR KRITIKK: Koordinator for coronateamet i Det hvite hus, Deborah Birx, får kritikk for ikke å ha motsagt USAs president, Donald Trump, når han har kommet med villedende informasjon. Foto: Doug Mills/The New York Times/Pool/Getty Images/AFP
FÅR KRITIKK: Koordinator for coronateamet i Det hvite hus, Deborah Birx, får kritikk for ikke å ha motsagt USAs president, Donald Trump, når han har kommet med villedende informasjon. Foto: Doug Mills/The New York Times/Pool/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

NEW YORK (Dagbladet): Birx (64) er sammen med Anthony Fauci blitt et av de mest kjente forskeransiktene i USA under coronapandemien. I vår var hun, som koordinator for Trumps coronateam, daglig med på de daglige pressekonferansene hans, iført sine karakteristiske, fargerike skjerf.

Birx er en anerkjent ekspert på offentlig helse med bakgrunn fra arbeidet med aidsepidemien, men demokratenes mektige speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, er overhodet ikke imponert.

- Jeg mener presidenten har spredt desinformasjon om viruset, og hun er hans utpekte så jeg har ikke tillit der nei, sier Pelosi til ABC News samtidig som hun skryter av Trumps andre berømte ekspert, Anthony Fauci.

- Ny fase

Birx er en svært anerkjent ekspert på smittevern, som også jobbet for administrasjonen til daværende president, Barack Obama. Kommmentaren fra Pelosi kommer samtidig som Birx forklarer hvordan USA nå er på vei inn i en «ny fase».

I et intervju med CNN sier Birx at viruset er mer utbredt nå enn da de første smittetilfellene ble bekreftet tidligere i år.

- Det vi ser i dag er annerledes enn i mars og april. Viruset er ekstremt utbredt. Det finnes i landlige så vel som urbane områder, sier coronakoordinatoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer