Russlands invasjon av Ukraina:

Slaktes: - Desperasjon

Selv trofaste russiske militærbloggere slakter Russlands dronebruk i Ukraina. Nå vender Vladimir Putin seg til Iran: - En innrømmelse, sier norsk ekspert.

DRONE-SLAKT: Det russiske militæret mangler én ting som ukrainerne har, og som gir Ukraina en fordel i avgjørende områder i Donbas, ifølge russisk kommandant. Nå ser Putin til Iran. Foto: Reuters / NTB
DRONE-SLAKT: Det russiske militæret mangler én ting som ukrainerne har, og som gir Ukraina en fordel i avgjørende områder i Donbas, ifølge russisk kommandant. Nå ser Putin til Iran. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I avgjørende områder langs frontlinjen i Donbas-regionen er Russland underlegne Ukraina fordi Vladimir Putins krigsmaskineri mangler én viktig ting:

Droner, og de strategiske fordelene de kan gi.

Det skriver selv ultranasjonalisten Igor Girkin, en mistenkt russisk krigsforbryter, ihuga Putin-tilhenger og militærblogger, på Telegram.

Den ukrainske overlegenheten på dette området skal nå være så åpenbar at Russlands president er tvunget til å se mot det fundamentalistiske prestestyret i Iran for å ruste opp, advarer USA.

- Det er en klar innrømmelse av desperasjon, sier den tidligere forsvarstoppen Arne Bård Dalhaug, pensjonert generalløytnant, til Dagbladet.

«Forhandlingskort»

Iran skal ikke bare villige til å selge Russland hundrevis av droner på rekordtid. De skal også være villige til å lære opp russiske styrker i bruken av dem så tidlig som i sommer, hevder amerikanske myndigheter.

Iran verken avviser eller bekrefter de amerikanske påstandene, men uttaler at samarbeidet med Russland ikke har endret seg «betydelig» etter krigen i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer