Presidentdebatten:

Slaktes etter IQ-kommentar

USAs president med kontroversiell kommentar om papirløse immigranter.

TRUMP: Under et segment om innvandringspolitikk sier Trump at de udokumenterte immigrantene som dukker opp på rettshøringer er de med "den laveste IQ'en". Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump får sterk kritikk for en særskilt kommentar om innvandrere under nattas presidentdebatt mot Joe Biden.

Det var i den delen av debatten som handlet om innvandringspolitikk at Trump sa at de papirløse migranter som faktisk møter opp til rettshøringene sine, er de «med den laveste IQ'en».

- De kommer aldri tilbake. Bare de med virkelig … Jeg hater å si dette, men de med den laveste IQ'en. De kommer kanskje tilbake, sier Trump, mens Biden lukket øynene og ristet oppgitt på hodet.

Trump viste til den amerikanske rettspraksisen som lar papirløse migranter oppholde seg i USA, mens de venter på høringene om sine saker.

- HERREGUD: En kommentar fra Trump om Bidens bror, fikk det til å renne over for demokratenes presidentkandidat. Video: AP Vis mer

Ut mot Trump

Kommentaren møtte umiddelbar motbør, deriblant på sosiale medier.

- Støtende kommentar fra Trump om papirløse migranter, skriver Jim Acosta, CNNs sjefskorrespondent i Det hvite hus, på Twitter.

- Vi fornærmer ikke innvandrere som kommer til dette landet. Vi river ikke barn vekk fra sine foreldre. Amerika står opp for innvandrere. Amerika står opp for menneskerettigheter. Innvandrere har gjort Amerika til hva det er i dag, skriver Chuck Schumer, demokratenes leder i senatet, på Twitter.

- Sa nettopp Trump at de folka som fulgte reglene har lav IQ?, skrev CNN-kommentator Sam Vinograd på Twitter.

MINST RASIST: President Donald Trump mener han er den i rommet som er minst rasist. Video: AP Vis mer

Kaotisk første debatt

Nattas debatt mellom Joe Biden og Donald Trump, er den siste debatten før valgdagen 3. november.

Den første debatten var av den mer kaotiske sorten, og ble karakterisert som en «demokratisk katastrofe» av førstelektor i retorikk Kjell Terje Ringdal.

Den var preget av munnhoggeri, gjentatte avbrytelser og direkte fornærmelser.

Derfor ble det innført nye regler forut for nattas debatt - mens den ene kandidaten snakket, ble mikrofonen til den andre kandidaten skrudd av.

KOMMENTARER: En rekke anklager mot Joe Biden fikk presidentkandidaten til å sperre opp øynene. Video: AP Vis mer

Skrøt av debattleder

Men også nattas debattleder har fått skryt - også av USAs president Donald Trump.

- Så lang har jeg stor respekt for måten du håndterer tin på, det må jeg si, sa Trump.

Lovordet kommer etter at Trump før debatten angrep Welker på Twitter og omtalte henne som «forferdelig og urettferdig, akkurat som mesteparten av journalistene fra de falske mediene».

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer