Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slaktes for manglende russatsing

Avtroppende helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) imponerer ikke på vei ut døra.

SKUFFER: Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen får ikke mye skryt for satsingen på rusomsorg i neste års statsbudsjet.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SKUFFER: Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen får ikke mye skryt for satsingen på rusomsorg i neste års statsbudsjet.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):- Dette står ikke i stil med hva regjeringen har lovt i flere år. I fjor ga regjeringa 300 millioner kroner til rusomsorg og Bjarne Håkon Hanssen sa rett ut at rusmisbrukerne skulle få mer de neste åra. Men neste år er det bare bevilget 150 millioner kroner, sier redaktør i magasinet =Oslo, Anlov P. Mathiesen, til Dagbladet.

- Rusfeltet skal styrkes, slo helseministeren fast da han la fram statsbudsjettet. Tidligere har han også fått tilnavnet «Heroin-Hanssen» etter at han i Dagbladet tok til orde for å vurdere bruk av tildeling av heroin til de tyngste misbrukerne.

Men redaktøren for gatemagasinet, som er et talerør for vanskeligstilte, hadde forventet andre toner i budsjettet. Der blir rusomsorgen avspist med 150 millioner kroner.

Satser på fattige
Regjeringen vil bruke 1 milliard kroner mer på bekjempelse av fattigdom i neste års statsbudsjett, og Mathiesen tror dét er grunnen til at regjeringa ikke oppfyller løftene i rusomsorgen.

- De argumenterer vel med at de kompenserer ved å satse på kampen mot fattigdom. Det er bra at de satser på fattigdom, men jeg skulle ønske det var flere konkrete tiltak rettet mot rusmisbrukere. Dette budsjettet var skuffende, sier Mathisen.

- Tamt
Han får støtte av Frelsesarmeen. De er også fornøyde med fattigdomssatsingen, men dypt skuffet over manglende satsing på rusomsorg.

- 150 millioner til rusomsorg er bare tamt overfor de alvorlige problemene vi står overfor. Behandlingskøene er tragisk lange, folk dør mens de venter, sier Frode Woldsund, som leder Frelsesarmeens rusomsorg til TV 2.

- Det var på overtid å gjenreise verdigheten til de rusavhengige nå, men igjen blir de behandlet som en pariakiste. Løsningen finnes, vi er mange som kan tilby god behandling, sier Woldsund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling