Slaktet 100 hunder mens de andre hundene så på

Avdekket blodig skandale hos opplevelsesselskap i Canada.

MASSESLAKT: 100 av 300 hunder hos Outdoor Adventures i Canada måtte bøte med livet på grunn av sviktende publikumsinteresse. Foto: Handout, Vancouver Sun
MASSESLAKT: 100 av 300 hunder hos Outdoor Adventures i Canada måtte bøte med livet på grunn av sviktende publikumsinteresse. Foto: Handout, Vancouver SunVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opplevelsesselskapet Outdoor Adventures i Whistler i Canada er under etterforskning for dyremishandling etter at 100 av selskapets 300 trekkhunder skal ha blitt masselikvidert på grunn av sviktende publikumsinteresse, skriver Vancouver Sun.

Selskapet, som blant annet arrangerer villmarksturer med hund og slede, er nå også utestengt fra markedet av Tourism Whistler.

Den grufulle saken kom fram i lyset etter at en tidligere ansatt vant fram i en yrkesskadesak. Han pådro seg post traumatisk stress syndrom på grunn av de forferdelige hundedrapene arbeidsgiveren påla ham å utføre i løpet av to dager april i fjor.

Panikkanfall Den ansatte sier han har lidd av panikkanfall og mareritt på grunn av de forferdelige scenene som utspant seg da han utførte ordre og slaktet 100 av selskapets 300 hunder for å kompensere for en lite lønnsom vinter.

Han beskriver det som et massedrap. Mange av hundene ble skutt foran øynene på de andre hundene.

Det forårsaket panikk hos de firbeinte, som også forsøkte å angripe sin bøddel.

- Dekket av blod - Til slutt var han helt dekket av blod. Han ryddet området, senket hundene i en massegrav og forsøkte å begrave inntrykkene så dypt han bare kunne, heter det i uttalelsen fra yrkesskadekontoret.

Talsmann Graham Aldcroft i Outdoor Adventures opplyser Vancouver Sun om at selskapet ikke lenger har våpen tilgjengelig, og at framtidige avlivninger vil skje hos veterinær.

Folk som allerede har bestilt sledeturer med selskapet, vil nå få pengene tilbake, lover Tourism Whistler

Den ansatte som utførte massehenrettelsene av hundene hadde et svært nært forhold til mange av dyrene. Han stelte for dem i det daglige, og skal ha vært den som ga dem navn.

Det hørte med til jobben hans å avlive dyr som var gamle, syke eller skadde.

Hundene fikk panikk - Alle tidligere avlivninger ble gjort med velsignelse og støtte fra veterinær, sier mannen i en skriftlig erklæring.

Han forklarer videre at veterinæren nektet å la selskapet avlive friske dyr. Det ble gjort forsøk på å adoptere bort hundene, med svært begrenset suksess.

«Ved tidligere avlivinger, har han tatt med seg den aktuelle hunden på en tur i skogen for ikke å gjøre de andre hundene oppbrakt. Der har hunden fått et deilig kjøttmåltid. Han brukte gevær for å avlive hunden», heter det i rapporten.

Siden han i dette tilfelle var tvunget til å avlive så mange hunder, så han seg nødt til å avlive dem foran øynene på de andre hundene. Etter rundt 15 avlivninger ble det klart for ham at «hundene viste tegn på angst, stress og panikk».