Slaktet middags-sau på kjøkkenet

Greit at noen vil ha blodig biff, men inspektørene i Arbeidstilsynet trodde knapt sine egne øyne da de kom inn på restauranten i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nede i kjelleren på et av Oslos utsteder var de ansatte godt i gang med å drepe dagens festmåltid. Sauehodet lå i en dam av blod. Ved siden av lå kroppen.

- Jeg trodde jeg hadde sett alt i dette yrket. Men slakting av sau på en restaurant midt i sentrum tar kaka, sier seniorinspektør Bengt Eriksson i Arbeidstilsynet til Avis1.

Avisa har vært med ti inspektører fra politiets utlendingsseksjon, Tollvesenet, Arbeidstilsynet, Brannvesenet og Næringsmiddeltilsynet på inspeksjonsrunde i Oslos restaurantverden.

Inspektørene besøkte fire steder. Det første stedet fant de 120 kilo smuglerkjøtt i fryseren. Det andre stedet hadde ikke søkt om å få åpne, og hadde en ansatt uten arbeidstillatelse. Det tredje stedet var det fleskebiller, noe som ikke anses som noe stort problem. Det fjerde stedet fikk imidlertid en skikkelig smell. Der fant inspektørene 120 kilo smuglerkjøtt, det er gassflasker der som utgjør eksplosjonsfare, en mann som trolig jobbet svart prøvde å stikke av, det er lagret mat i åpne kanner på golvet og kjøleskapet holdt opp mot 17 grader. Stedet ble umiddelbart stengt.

Les hele saken i Avis1