Slaktet seks millioner fugler

Kinesiske myndigheter drepte de tamme fuglene etter virusfunn nordøst i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dette var fjerde gang på en måned at fugleinfluensaviruset ble påvist i Kina. Nyhetsbyrået Xinhua melder om at alle fugler inntil tre kilometer fra Liaoning-provinsen der det dødelige influensaviruset ble funnet, har blitt tatt av dage.

Fryktet mennesker var smittet

Søndag fortalte kinesiske myndigheter at de ville kalle inn kyndige fra Verdens helesorganisasjon (WHO) til å undersøke tre mistenkelige tilfeller av lungebetennelse i den sørlige Hunan-provinsen. I dette området har de siste utbruddene av fugleinfuensaviruset blitt registrert, melder Reuters.

Myndighetene sier 545 ender og kyllinger døde av viruset  i Hunan forrige måned, skriver AP.  

Tester fra de tre personene påviste ikke det dødelige H5N1-viruset, men mandag ble det gjort videre undersøkelser. Ekspertene mener viruset ikke kan utelukkes.

En 12 år gammel jente i Hunan døde av høy feber etter å ha vært i nærkontakt med syke fugler. En 36 år gammel lærer ble syk etter å ha kuttet seg i hånda da hun skjærte opp rå kylling. 

Kan ikke utelukkes

- Selv om de tre tilfellene er diagnostisert som lungebetennelse av ukjent årsak, kan muligheten for menneskelig infeksjon av det dødelige fugleinfluensaviruset H5N1 ikke utelukkes, sa en talsmann for helseministeren til nyhetsbyrået Xinhua, i følge AP.

De tre personene kan være de første menneskene som har blitt smitttet av dødsviruset i Kina. Mer enn 60 mennesker har dødd av viruset rundt om i Asia siden 2003, og i de fleste tilfellene har ofrene vært i kontakt med ulike fjærkre.

SLAKTET: Soldater fra den kinesiske væpnede politistyrken hjalp til med å slakte fjærkre i Liaoning-provinsen nordøst i Kina. I dette området var det et utbrudd av fugleinfluensa 5. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer