Slaktet sjiraffen Marius foran publikum. Nå har de avlivet løvene som fikk spise ham

København Zoo i ny mediestorm. Løvesjefen i Kristiansand: - De gjorde rett.

SERVERING PÅ DANSK:  Sjiraffen Marius ble partert foran publikum, og kastet over til naboløvene som lunsj. Nå har København Zoo avlivet løvene - til mediaoppslag over hele kloden. Foto: Kasper Palsnov/NTB Scanpix.
SERVERING PÅ DANSK: Sjiraffen Marius ble partert foran publikum, og kastet over til naboløvene som lunsj. Nå har København Zoo avlivet løvene - til mediaoppslag over hele kloden. Foto: Kasper Palsnov/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dyrevenner som ikke hadde hørt om København Zoo, fikk sjansen i februar.  Nyheten om sjiraffen Marius som ble avlivet med skudd i hodet og så partert og kastet til løvemat for åpen scene, gikk verden rundt.

Direktøren ble drapstruet og dyreparken valgte å stenge sin hjemmeside på grunn av mailhets.

Nå får den danske dyreparken en ny runde med oppmerksomhet kloden rundt. Fire av løvene som fikk servert sin nabo til lunsj, er nå selv blitt avlivet med giftsprøyte.

Innavl Fellestrekk mellom sjiraffen Marius og løvene, er avlivning og frykten for innavl. Forskjellen er at løvene ikke ble servert videre, men brukt til forskning.

Dyreparken fortalte selv om avlivningen på sin hjemmeside.

Direktør Steffen Stræde sa til nyhetsbyrået Ritzau at han ikke fryktet en ny mediestorm.

Der tok han feil. Ifølge avisa Politiken er avlivningen de danske løvene omtalt i store internasjonale medier som BBC, The Guardian, Time Magazine, Washington Times, Bangkok Post og Le Monde.

Også på dyreparkens Facebook-side får de gjennomgå av rasende dyrevenner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.