Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slambåten trukket av grunn

-Seilbåter var årsak til grunnstøting, fastholder skipperen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lastebåten "Suledrott" ble dratt av grunn ved 22-tiden og er nå på vei mot Langøya i Holmestrand med eskorte av en redningsskøyte.

-En taubåt og redningsskøyta dro oss av steingrunna ved Småskjær uten problemer. Det er ikke noe som tyder på skipet har fått skader eller at noe av lasten har lekket ut. Vi regner med å være i Holmestrand en halv time over midnatt, tre timers tid etter opprinnelig skjema, sier skipper Torgeir Vik på "Suledrott" til Dagbladet.no mens slambåten er på vei ut i åpent farvann.

Det var ved 19.15-tiden at "Suledrott" med giftig mudder fra Indre Oslofjord i lasten grunnstøtte på samme sted der tre mennesker i en hurtiggående småbåt mistet livet under en grunnstøting i august.

Formann Bjørn Frantsen i Drøbaksundet Seilforening har reagert kraftig på forklaringen til daglig leder Severin Vik i rederiet Nye Sulevær om at det var seilbåter på feil kurs som forårsaket at slambåten måtte manøvrere brått - og grunnstøtte.

- Jo visst var det seilbåtenes skyld. Det var plutselig 10-15 av dem på feil sted, sier kaptein Torgeir Vik på "Suledrott" til Dagbladet.no.

I følge Aftenposten.no betegner seilformann Bjørn Frantsen det som reint sprøyt av seilbåtene hadde noen skyld i grunnstøtingen.

- Vi stusset på at skipet holdt en så vestlig kurs, er hans versjon.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer