Slange tatt på fersken da den spiste hudskiftende insekt

En giftig slange som er i ferd med å sluke et insekt idet det skiftet hud, er foreviget takket være en amatørfotograf på rett sted til rett tid.

Slangen, av arten kobberhode og tilhørende hoggormfamilien, slukte i seg en sikade idet insektet var i ferd med sitt hudskifte. Foto: Charlton McDaniel via AP / NTB scanpix
Slangen, av arten kobberhode og tilhørende hoggormfamilien, slukte i seg en sikade idet insektet var i ferd med sitt hudskifte. Foto: Charlton McDaniel via AP / NTB scanpixVis mer

Charlton McDaniel var på kajakktur i månelyset i nasjonalparken Ozark i delstaten Arkansas da han 17. juli fikk øye på et plantesugende insekt av arten sikade. Sikaden var da akkurat i ferd med hudskifte.

Bildene viser hvordan slangen slukte i seg sikaden. Foto: AP / NTB scanpix
Bildene viser hvordan slangen slukte i seg sikaden. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

42-åringen observerte også en kobberhode-slange som dukket opp. Han skremte vekk slangen to ganger og gikk deretter tilbake til bilen. Da han kom tilbake på nytt, hadde slangen tatt insektet.

Copperhead-slangen, som tilhører hoggormfamilien, ble oppmerksom på McDaniels tilstedeværelse, gjorde seg ferdig med å svelge unna sikaden, og stakk av fra stedet.

McDaniel sier til AP at han var fascinert og fengslet over å ha sett en slange spise en sikade som var midt i hudskiftet i skumringen.

(©NTB)