Slangehodefisken puster på land og i vann: - Drep den

Den kjøttetende, slangeliknende fisken beveger seg på land ved å åle seg framover ved hjelp av brystfinnene. Nå jages skrekkfisken av myndighetene i USA.

SLANGEHODEFISK: Den invaderende fiskearten hører egentlig hjemme i Kina, Russland og Korea, men har blitt oppdaget i USA de siste åra. Foto: Ed Wray / AP / NTB Scanpix
SLANGEHODEFISK: Den invaderende fiskearten hører egentlig hjemme i Kina, Russland og Korea, men har blitt oppdaget i USA de siste åra. Foto: Ed Wray / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kjøttetende, slangeliknende fisk med sylskarpe tenner som kan overleve på land setter en støkk i amerikanske stater hvor den nå har blitt oppdaget for første gang.

Etter at den ble funnet i Georgia, USA, tidligere denne måneden oppfordrer myndighetene alle som kommer i kontakt med fisken til å drepe den umiddelbart, skriver CNN.

- Ikke slipp den fri. Drep den umiddelbart og frys den ned. Husk at den kan overleve på land, advarer amerikanske myndigheter om på sine nettsider.

Kan spre seg

Det var en fisker som fikk den såkalte nordlige slangehodefisken, også kjent som ormehodefisk, på kroken i Gwinnett County, Georgia, tidligere denne måneden.

- Takket være den raske meldingen fra en fisker, var vi i stand til å undersøke og bekrefte at fiskearten er til stede i disse vannene, sier Matt Thomas, leder for fiskeavdelingen til naturvernforbundet.

Han understreker at de nå tar de nødvendige stegene som skal til for å vurdere om arten har spredd seg fra dette området - og om de i så fall er i stand til å hindre den fra å spre seg til andre vann i Georgia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer