Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slangejakt i stua

Da Ragnar Skauland kom hjem fra ferie, fikk han et realt sjokk: Midt i gangen hans lå en én meter lang slange og buktet seg. Før 60-åringen fra Asker fikk summet seg, hadde slangen rømt inn i stua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der slutter alle spor. Men Skauland er sikker på at dyret fortsatt befinner seg i huset. Den kan ligge i en krøll under sofaputene, gjemme seg i lufteanlegget eller vente under badekaret. Ingen vet. Selv politiet kom til kort overfor slangen.

- Etter to timers iherdig innsats fant politiet ingenting, forteller Skauland. Han så seg nødt til å flytte inn til sønnen samme kveld for å få nattesøvnen sin.

Reiste bust

Det var midt under Dagsrevyen at Skauland hørte urolige lyder fra hunden sin i gangen.

- Bikkja reiste bust og var veldig aggressiv. Da så jeg plutselig at en lang slange prøvde å gjemme seg bak en koffert i gangen. Men før jeg rakk å reagere, var slangen på full fart inn i stua. Da jeg prøvde å finne den, var den søkk borte, sier en lettere opprørt 60-åring.

På vei til hytta savner han ikke sin nye leieboer nevneverdig.

- Jeg rømmer ikke fra slangen, det vil jeg bare få sagt. Jeg ville dratt på fjellet uansett, men jeg må si det er godt å komme seg unna nå. Og jeg innrømmer at jeg ble redd da jeg så utysket, sier han på telefon til Dagbladet.

Ingen kompetanse

Etter at politiet måtte gi tapt, prøvde Skauland å ta kontakt med både veterinærer og Skadedyrkontrollen, men ingen hadde tilstrekkelig kompetanse til å ta oppdraget. Omsider fikk han kontakt med en durkdreven fyr som har jobbet med slanger i Sør-Amerika i over 20 år. Mandag skal det jaktes etter slangen.

- Hvis den fortsatt er i huset, lovte han å finne den, sier askermannen, som ikke vet hvilken slange han så.

- Det kan være alt fra en buorm til en tropisk giftslange, sier han.