TRUET: Boaene er truet og ulovlig smugling og salg er en av truslene. Foto: Reuters
TRUET: Boaene er truet og ulovlig smugling og salg er en av truslene. Foto: ReutersVis mer

«Slangekongen» smuglet 95 levende boaer

Kofferten åpnet seg på bagasjebåndet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En av verdens mest kjente smuglere av truede dyrearter innrømmet i dag å ha smuglet 95 levende boaer - en gruppe kveleslanger som blir to til fire meter lange, melder nyhetsbyrået AP.

Anson Wong (52), som går under navnet «Slangekongen» for sitt rykte som storsmugler av ville dyr, ble avslørt da kofferten hans åpnet seg på bagasjebåndet på flyplassen i Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia. Wong mellomlandet på vei fra et område nord i Malaysia til Indonesias hovedstad Jakarta.

Wong er tidligere dømt for smugling av dyr. Tilbake i 2001 fikk han 71 måneders fengsel i USA.

Sju års fengsel I tillegg til de 95 boaene var det også andre slanger og en skilpadde i bagasjen til Wong, disse blir imidlertid ikke Wong tiltalt for siden de ikke er listet som truede dyrearter.

Boaene derimot er strengt ulovlig å ta med seg, og landet i Sørøst-Asia har nylig økt innsatsen for å stoppe smuglingen.

I sommer vedtok parlamentet i Malaysia en ny lov som øker strafferammen for smugling, denne loven er ikke trådt i kraft ennå. Wong risikerer sju år i fengsel for smuglingsforsøket.

Smuglet tigergutt Smugling av truede dyrearter er et stort problem og øker trykket ytterligere på arter som allerede har sine naturlige områder invadert av menneskelige aktiviteter.

For en uke siden fikk thailandske tollere seg en overraskelse da de fikk en koffert fylt med tøytigre gjennom røntgenmaskinen. I kofferten var det nemlig ikke bare lekedyr for barn, men også en ekte tigergutt - neddopet for å sove gjennom en krevende reise.

- Hvis folk tror de kan smugle levende tigre gjennom innsjekkingen på en flyplass, har de åpenbart inntrykk av at dette er noe de enkelt kan komme unna med uten å bli straffet. Eneste som hjelper er harde straffer, uttalte Chris R. Shepherd i tollpolitiet den gang.