Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slangemysterium: Dumpet utenfor brannstasjon

29 slanger har i løpet av kort tid dukket opp. Ingen aner hvorfor.

DUMPET: Totalt 29 slanger ble funnet dumpet utenfor brannstasjonen. Foto: RSPCA
DUMPET: Totalt 29 slanger ble funnet dumpet utenfor brannstasjonen. Foto: RSPCA Vis mer

Folk i Sunderland klør seg nok litt ekstra i hodet for tida. Ikke bare har det lokale fotballaget begynt å vinne kamper igjen. Den siste uka er det også gjort mystiske funn av slanger.

Brannvesenet har ingen teori om hvorfor, men i løpet av få dager har det blitt dumpet 29 levende slanger utenfor Farringdon brannstasjon.

Ifølge Sky News ble de første slangene funnet av tilfeldig forbipasserende torsdag. De oppdaget da et putevar som var lagt ved ei søppelbøtte utenfor brannstasjonen plutselig beveget på seg.

Etter å ha åpnet putevaret for å se hva det var, kom sjokket. Innholdet var av det overraskende slaget - 13 slanger av typen kongepyton.

Mysteriet vokser

Et nesten identisk scenario utspant seg i helga, da ytterligere 16 slanger ble oppdaget ved den samme søppelbøtta. Fordelt i to rosa putevar lå 15 kornsnoker og en teppepyton.

Putevarene var forseglet med både teip og strips. Ingen av de tre artene som ble funnet skal i utgangspunktet være farlige for mennesker. David Dawson i den britiske dyrevernorganisasjonen RSPCA tok hånd om slangene som ble funnet.

LIVREDD: Dagbladets reporter fikk kjenne på frykten «Den Lille Dyrehage». Video: Christian Wehus Vis mer

- Da jeg åpnet putevaret, så jeg bare en klynge med slanger. Det må ha vært en svært spesiell opplevelse for de som fant dem, sier Dawson til BBC.

Kunne endt på dynga

Heidi Cleaver i RSPCA fikk selv meldingene om funnene som ble gjort. Hun kunne knapt tro det som hadde skjedd, da det for andre gang ble dumpet slanger ved samme stasjon.

KLYNGE: Dette møtte David Dawson da han åpnet det rosa putevaret. Foto: RSPCA
KLYNGE: Dette møtte David Dawson da han åpnet det rosa putevaret. Foto: RSPCA Vis mer

- Slangene hadde blitt forlatt ved søppeldunkene, så de var utrolig heldige som ikke endte opp på søppeldynga. De trenger i tillegg lys og varme for å overleve, og ble dumpet mens uværet Dennis herjet i området, forklarer hun til Sky News.

En av slangene døde kort tid etter at den ble funnet. Cleaver sier at situasjonen trolig har påført enormt stress, og ber personer som kan ha informasjon om hvem krypdyrene har tilhørt om å ta kontakt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!