Slangen røyk tvers av

Årsak til tidenes nest største utslipp i norsk oljehistorie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Oljelekkasjen på Statfjord A skyldtes at slangen som ble brukt under lasting, røk tvert av, opplyser StatoilHydro.

Den første inspeksjonen av lastebøyen og oljeslangen som ble benyttet ved oljeutslippet på Statfjord-feltet 12. desember, startet også i dag ved hjelp av en fjernstyrt undervannsfarkost (ROV) fra surveyfartøyet Edda Fonn.

Inspeksjonen har foreløpig avdekket brudd på den fleksible slangen mellom havbunnen og endestykket mot tankskipet, skriver StatoilHydro på sin hjemmeside

Denne slangen har en diameter på 19 tommer.

Data fra inspeksjonsarbeidet vil bli gjort tilgjengelig for myndighetene og StatoilHydros granskingsgruppe, som skal klarlegge hendelsesforløp og bakenforliggende årsaker.

Edda Fonn vil fortsette inspeksjon av begge lossesystemene på Statfjord-feltet.

Videre oplyser StatoilHydro at selskapet i dag har redegjort for hendelsesforløpet knyttet til oljeutslippet ved Statfjord A-plattformen og beredskapsarbeidet i et møte med Petroleumstilsynet og Statens forurensningstilsyn.

Produksjonen på Statfjord-feltet går som normalt. Selskapet redegjorde i dag for den tekniske og operasjonelle verifikasjonen som blir gjort før lossing ved hjelp av det tilsvarende OLSB-lossesystemet på Statfjord-feltet kan gjenopptas. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.