SLANGEFANGER: Den 42 år gamle motorsykkeltaxi-sjåføren Chatchawal Phuengwut drar opp en pytonslange fra gata like i næreheten av det populære turistmålet Grand Palace tidligere i dag. Foto:REUTERS/Damir Sagolj/SCANPIX
SLANGEFANGER: Den 42 år gamle motorsykkeltaxi-sjåføren Chatchawal Phuengwut drar opp en pytonslange fra gata like i næreheten av det populære turistmålet Grand Palace tidligere i dag. Foto:REUTERS/Damir Sagolj/SCANPIXVis mer

Slanger og krokodiller truer flomofrene

Masseflukt fra Bangkok i dag. Nå kommer tidevannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går frarådet Utenriksdepartementet i Norge folk å reise eller oppholde seg i Bangkok i perioden 27. til 31. oktober. De fraråder også reiser eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla i Thailand.

Trafikken står tettere enn vanlig ut av den thailandske hovedstaden i dag. Grunnen er at titusener flykter fra flommen og tidevannet som er ventet å starte i dag. Hovedbekymringen er at elva Chao Phraya skal sprenge sine bredder i helga og gjøre situasjonen i Bangkok enda verre, melder nyhetsbyrået Reuters.

Likevel stiger håpet om at dikene rundt Bangkok skal stå imot det voldsomme presset. Vann fra elva Chao Praya, som renner gjennom byen og blant annet passerer kongefamiliens residens, har foreløpig rent inn i få av sentrumsstrøkene i byen.

- Chao Praya gikk over sine bredder og skapte flom i noen områder, men vannstanden sank igjen ganske raskt, sa en talsmann for bymyndighetene fredag, melder NTB.

Tidevannet steg heller ikke så mye som mange hadde fryktet.

Slangefrykt Flommene har siden juli tatt livet av 377 mennesker. 2,2 millioner mennesker er rammet i landet.

I dag tidlig kom motorsyklisten Chatchawal Phuengwut over en to meter lang slange i flomvannet ved det populære turistmålet Grand Palace i byen. Slangebitt er en overhengende fare i flombyen med 12 millioner innbyggere.

KROKODILLEJAKT: Thailandske myndigheter har utlovet dusør for de som fanger eller redder rømte krokodiller etter flommen. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong/SCANPIX
KROKODILLEJAKT: Thailandske myndigheter har utlovet dusør for de som fanger eller redder rømte krokodiller etter flommen. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong/SCANPIX Vis mer

Innbyggere har også hatt en utfordring med krokodiller som har rømt fra oversvømte gårder.

For noen dager tilbake meldte NBC News at mer enn 100 krokodiller og alligatorer har rømt. Thailandske myndigheter tilbyr 1000 thailandske bhat eller rundt 190 kroner for de som fanger en av kjøtteterne.

Reddet gravid Leger og sykepleiere kjemper nå også for å holde sykehusene tørre. DistriktssykehusetYanhee trues av vannmassene, men alle bidrar til å bygge opp sandsekker for å beskytte bygningen.

- Alle jobber døgnet rundt for å beskytte sykehuset, sier sykehussjef dr. Supot Sumritvvanitcha til Reuters.

- Vi bruker lastebiler, motorsykler og båter for å hjelpe folk. I går brakte vi en gravid kvinne hit med båt fordi hun skulle føde, sier han.

TRUES AV FLOM: Turistmagneten Grand Palace i Bangkok står i fare for å bli oversvømt. Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT/SCANPIX
TRUES AV FLOM: Turistmagneten Grand Palace i Bangkok står i fare for å bli oversvømt. Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT/SCANPIX Vis mer