«Slangeskinn» og «drageskjell» oppdaget på Pluto: - Dette kommer det til å ta lang tid å finne ut av

Nye NASA-bilder.

NYE BILDER: Nye bilder av overflaten på Pluto viser noen karakteristiske formasjoner som NASA selv mener likner mer på slangeskinn, drageskjelle eller bark enn faktisk geologi. Foto: NASA/JHUAPL/SWR
NYE BILDER: Nye bilder av overflaten på Pluto viser noen karakteristiske formasjoner som NASA selv mener likner mer på slangeskinn, drageskjelle eller bark enn faktisk geologi. Foto: NASA/JHUAPL/SWR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har blitt en ukentlig begivenhet når NASA hver torsdag legger ut nye bilder av Pluto, og også denne gangen er det bemerkelsesverdige fotografier som kommer tilbake fra New Horizons.

Akkurat på skilleinja mellom dag og natt på Plutos overflate, kan man se formasjoner som ifølge NASA selv minner om «slangeskinn».

- Det er et unikt landskap som strekker seg over flere titalls mil, sier William McKinnon i en pressemelding fra Nasa.- Det ser mer ut som trebark eller drageskjell enn geologi. Dette kommer det til å ta lang tid å finne ut av.

Teorier Forskerne er med andre ord ikke sikre på hva som kan ha dannet det karakteristiske mønsteret, men det spekuleres naturligvis allerede.

En teori er at det er tektoniske plater som har forskjøvet seg, og dermed dannet mønsteret man ser på bildet, mens en annen teori går ut på at det er frossen gass som er grunnen. Eventuelt en kombinasjon av de to.

- Ikke enkelt å forklare Det har vært julaften for verdens astronomer og geologer opptil flere ganger denne sommeren og høsten, og en av de største Pluto-relaterte oppdagelsene kom i juli da det ble oppdaget ei enorm frossen slette som ifølge NASA virket å «bare» være 100 millioner år gammel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer