Slankepiller revet bort

Forventningene er åpenbart store til det nye slankepreparatet Xenical. I Sveits har det skapt køer foran apotekdiskene. Om Norge kommer vidundermiddelet mest sannsynlig om ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den sveitsiske legemiddelkontrollen har ennå ikke godkjent den såkalte slankepillen, men mange apotekere har likevel tatt den inn i sitt vareutvalg. Blant dem er Johannes Fröhlich i Zürich, som forteller til tabloidavisen

Blick at etterspørselen er enorm.

Men sveitsiske helsemyndigheter varslet i dag at de vil stanse salget av Xenical inntil medikamentet er forsvarlig kontrollert, noe som trolig først kan skje i løpet av høsten. EU-kommisjonen har allerede kontrollert Xenical, og ga i forrige uke grønt lys for salget.

Johannes Fröhlich har på sin side skaffet seg forsyninger av slankepillen gjennom direkte import fra New Zealand, der preparatet er godkjent og i fritt salg. Men den første forsendelsen til Fröhlichs apotek i Zürich ble revet bort, så snart pilleboksene var på plass i hyllene.

Xenical produseres av det anerkjente farmasøytiske konsernet Roche og selges bare mot resept fra lege. En pakning på 80 tabletter holder til én måneds slankekur og koster 235 sveitserfranc (1.175 kroner), men preparatet vil ifølge Roche snart bli betydelig billigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer