Slanker seg til overvekt

Begge begynte å slanke seg i ungdomsåra. Anne Kristin (41) har tenkt på vekten sin i 25 år. Til sammen har hun gått ned rundt 100 kilo, men veier mer i dag enn da hun startet. Slanking er blitt en livsstil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIVSSTILSSLANKERE:Christine Karlengen (25) og Anne Kristin Bentestuen (41) har slanket seg siden tidlig i tenåra.

Av VIGDIS ALVER , JANE THRONDSEN og ROTH HØYLAND JØNSRUD

Christine (25) og Anne Kristin (41) kaller seg livsstilsslankere. I sin kamp mot kiloene har de forsøkt det meste.

- Piller, pulver, supper og tabletter. Jeg har ikke tall på hvor mange slankekurer jeg har prøvd. Sørgelig, men sant, nesten ingen hjelper. Men tanken på slanking ligger i bakhodet hele tida, sier Christine (25), som er mamma til en liten gutt.

Svette og sult

Som tenåring kjøpte Anne Kristin svettedrakt på postordre.

- Den var sølvfarget og jeg så ut som en romfarer. Jeg lå med den om natta, og badet i min egen svette da jeg våknet. Den fungerte ikke noe særlig, ler Anne Kristin som karakteriserer seg selv som en jo-jo-slanker.

- Jeg har slanket meg i ett kjør siden ungdomsskolen. I perioder har kiloene rast av, men like fort som de ble borte, kom de sakte, men sikkert tilbake igjen. Slanking er blitt en livsstil. I slankeperiodene tenker jeg ikke på annet enn mat, sier Anne Kristin.

Barnehysteri

Christine begynte også å slanke seg på ungdomsskolen. Hun fikk former før de andre jentene.

- Jeg ville ofret mye for å gå ned noen kilo. Det var flaut, og jeg ville slanke bort puppene og lårene. Store jenter blir stigmatisert. De blir sett på som dumme. Barn og unge blir ødelagt av alt slankepratet. Det smitter. Noe jeg sjøl har erfart. Derfor vil jeg ikke snakke om slanking foran mine unger, sier Christine.

Anne Kristin har ei datter på ti år. Hun har allerede begynt å snakke om at hun føler seg for tjukk.

- Ungene begynner stadig tidligere med slankesnakk. Datteren min vil se ut som Spice Girls og mener derfor at hun må slanke seg. Jeg forteller henne at hun må være stolt av seg selv uansett kroppsform, sier mamma Anne Kristin.