Slanket seg - fikk sjokkbeskjed

Kvinnen trodde endringene i kroppen skyldtes den nye dietten hun gikk på.

GIGANTISK: En 32 år gammel kvinne oppsøkte sykehuset etter at hun hadde opplevd «uvanlige endringer i kroppen». Foto: Newslions
GIGANTISK: En 32 år gammel kvinne oppsøkte sykehuset etter at hun hadde opplevd «uvanlige endringer i kroppen». Foto: Newslions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i desember i fjor at en 32 år gammel kvinne oppsøkte Dharamshila Narayana Superspeciality-sykehuset i Delhi i India.

Det skriver nyhetsbyrået Newslions.

Trodde det skyldtes diett

Kvinnen, som ikke ønsker å stå fram med navn, hadde lagt merke til at magen virket oppblåst. Hun hadde også opplevd det som beskrives som «uvanlige endringer i kroppen».

Først trodde hun det skyldtes hormonelle forandringer, ettersom hun nettopp hadde begynt på en ny diett.

Satinder Kaur, som jobber som gynekologisk onkolog ved sykehuset, forteller at kvinnen hadde begynt å bare spise frukt og grønnsaker i et forsøk på å gå ned i vekt.

Kaur sier at 32-åringen oppsøkte sykehuset da hevelsen i magen hadde vokst seg stor, og hun hadde fått problemer med å få i seg mat.

Da hadde det allerede gått ni måneder siden symptomene først oppsto.

Mistenkte kreft

Legene ved sykehuset undersøkte kvinnen med ultralyd, og gjennomførte andre slags tester for å finne ut hva kulen kunne være.

De mistenkte at det dreide seg om en sjelden type kreft i eggstokkene, noe som kan medføre en risiko for infertilitet. Det ble besluttet å operere.

AVHENGIG: Amber May har tatt åtte plastiske operasjoner og har et mål om å oppnå verdens største pupper. Bilder og video: Ambermaayy på Tiktok og Ambermayy_2 på Instagram. Reporter: Celina Morken Vis mer

Ifølge informasjon gitt av Kreftforeningen til Helsenorge, er eggstokkreft en kreftform som kan være vanskelig å oppdage.

Dette skyldes at symptomene kommer seint, og er ukarakteristiske.

Symptomer kan være ukarakteristiske mageplager, trykk, full mage og voksende mageområde, endret avførings- eller vannlatingsmønster, redusert allmenntilstand og akutte smerter, opplyses det.

Massiv svulst

Blødninger fra skjeden kan også forekomme, men dette er ikke noe vanlig symptom. 70 prosent av kvinnene har spredning når de får diagnosen, opplyser Helsenorge.

- Symptomene over kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Vårt råd er at man bør ta kontakt med lege dersom symptomene varer i over tre uker, skriver de videre.

Det var Satinder Kaur og hennes team bestående av Hemlata Garg, Priyaka Parihar og Gurneet Kaur som gjennomførte operasjonen.

EKSTREMT: Natasha Crown har allerede utført fem rumpeoperasjoner. Nå planlegger hun sin sjette. Video: Instagram / Youtube / DailyStar. Reporter: Celina Morken Vis mer

Tre andre leger hadde ansvaret for narkosen.

Da kvinnen lå på operasjonsbordet, ble det helt klart hva det var som hadde forårsaket problemene. Det var slett ikke dietten, men en enorm svulst som hadde gitt kvinnen de uvanlige plagene.

Veide 22 kilo

Bilder frigitt fra sykehuset viser den enorme svulsten mens den ligger på vekta. Den store massen klokker inn på hele 22 kilo.

Operasjonen varte i tre timer, og den gigantiske svulsten ble fjernet uten at eggstokkene eller livmora ble skadet, ifølge sykehuset.

Dette ble gjort slik at kvinnen skal kunne bære fram barn om hun en gang i framtida ønsker det.

Det opplyses imidlertid om at kvinnens sjanse for å bli gravid igjen har blitt redusert ti prosent, og at hun må være svært forsiktig dersom hun blir gravid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer