Slapp billigere fra underslag på 20,9 mill. enn politiet ville

Økonomisjef på Hadeland fikk 4,5 års fengsel.

HONNINGKRUKKE:  20,9 millioner kroner rant ut av kontoene til de tett sammenvevde kommunaleide selskapene Hadeland og Ringerike og Hadeland Energi uten at eiere eller revisor reagerte. Her utenfor felles lokaler på Jaren. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
HONNINGKRUKKE: 20,9 millioner kroner rant ut av kontoene til de tett sammenvevde kommunaleide selskapene Hadeland og Ringerike og Hadeland Energi uten at eiere eller revisor reagerte. Her utenfor felles lokaler på Jaren. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjøvik tingrett dømte i dag en tidligere økonomisjef (41) til 4,5 års ubetinget fengsel for underslag av ialt 20,9 millioner kroner fra sine arbeidsgivere, kommunaleide Hadeland og Ringerike Bredbånd og Hadeland Energi.

41-åringen la alle kort på bordet da han ble avslørt tidligere i år, og straffen er på linje med det forsvareren, advokat Kenneth Strømme Gundersen, ba om i den drøyt timelange tilståelsessaken i tingretten sist tirsdag.

Politiadvokat Frode Aabak beregnet da fornuftig straff til seks år og fem måneders fengsel med fradrag for ett år og fem måneder for uforbeholden tilståelse, som har spart politi, påtalemyndighet og rettsvesenet for store ressurser.

Med tilståelsesrabatten landet politiadvokaten på krav om fem års fengsel.

Regjerte i nettbanken Men konstituert tingrettsdommen Håkon Schei Mentzoni konkluderte nærmere 41-åringens forsvarer, som sa i retten at en straff mellom fire og 4,5 år var greit.

41-åringen, som satt med alle fullmakter i nettbanken til kraftig ekspanderende Hadeland og Ringerike Bredbånd, er også fra dømt på livstid retten til å drive forretningsvirksomhet og økonomiforvaltning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer