Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slapp fengsel fordi han var bortskjemt. 18-åringen som drepte fire, ble arrestert i natt

- Han viste aldri anger eller sorg for det han gjorde mot de uskyldige menneskene.

RISIKERER FENGSEL: Ethan Couch drepte fire personer da han kjørte i påvirket tilstand i 2013. Mange ble svært opprørt da han ikke fikk fengsel, men prøvetid, blant annet etter hans forsvarer hadde brukt hans foreldres rikdom og Couches bortskjemte oppvekst som argument i retten. Nå risikerer han fengsel, etter å ha brutt vilkårene for prøvetiden. Foto: Reuters/ AP / NTB Scanpix
RISIKERER FENGSEL: Ethan Couch drepte fire personer da han kjørte i påvirket tilstand i 2013. Mange ble svært opprørt da han ikke fikk fengsel, men prøvetid, blant annet etter hans forsvarer hadde brukt hans foreldres rikdom og Couches bortskjemte oppvekst som argument i retten. Nå risikerer han fengsel, etter å ha brutt vilkårene for prøvetiden. Foto: Reuters/ AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om rikmannssønnen Ethan Couch fra Texas gikk verden rundt i 2013. Couch drepte fire personer da han i beruset tilstand mistet kontrollen over bilen sin i høy fart i 2013, men slapp fengselsstraff «fordi han var bortskjemt».

Couch, som nå er 18 år gammel, ble etterlyst nasjonalt av det amerikanske justisdepartementet og deres U.S. Marshal Service 11. desember. Myndighetene mener 18-åringen flyktet etter å ha brutt vilkårene for sin betingede fengselsdom.

Natt til tirsdag var flukten over for Couch, som ble arrestert i byen Puerto Vallarta i Mexico. CNN melder at Couch ble funnet sammen med moren sin, som har vært meldt savnet siden sønnen stakk av fra myndighetene. 

Skyldte på rikdommen Promillenivået i blodet hans var tre ganger over lovlig nivå da han mistet kontroll over bilen sin i høy fart og drepte fire personer. 

Aktoratet la i 2013 ned påstand om 20 års fengsel for Couch, som den gang var 16 år gammel, men dommen ble på ti års prøvetid og rehabilitering. 

Forsvarerne til Couch argumenterte i retten med at gutten har vokst opp i enorm rikdom og derfor ikke han bli holdt ansvarlig for sine handlinger. Ifølge forsvarerne hadde Couch mindre ansvarsfølelse og evne til å skille rett og galt på grunn av han hadde rike foreldre som var fraværende og skjemt bort gutten. 

En barnepsykiater som vitnet i saken, sa at Couch led av affluenza, og at foreldrene aldri satte grenser for gutten, samtidig som han ikke tok ansvar for egne handlinger.

Argumentasjonen og dommen førte til sterke reaksjoner i USA, og tidligere i desember ble 18-åringen etterlyst på landsbasis i USA etter at han ikke møtte til en avtale med tilsynsføreren sin 11. desember, meldte Los Angeles Times.

Ber om streng straff Sheriffen i Tarrant County i Texas, Dee Anderson, var tidlig ute med å love at 18-åringen ville bli tatt. 

- Han rømte fra rettferdigheten etter å ha drept fire uskyldige mennesker og ødelagt menneskers liv. Han viste aldri anger eller sorg for det han gjorde mot de uskyldige menneskene. Enda verre var det at hans rikdom og foreldrenes mulighet til å hyre de beste advokatene og betale en halv million dollar for rehabilitering i stedet for fengsel er justismord, sa han. 

Kevin McConnell, faren til en 12 år gammel gutt som ble skadet i ulykken, sier at dommen fra 2013 ikke har hatt noen effekt på Couch. Nå håper han 18-åringen mottar en streng straff.

- Jeg tror at en fengselsstraff kan redde livet hans, sier han til NBC News.

Borte etter Twitter-video Denne måneden har det nok en gang blitt rettet oppmerksomhet mot Couch. 2. desember ble det publisert en video som angivelig viser Couch på en fest.

Dersom Couch inntok alkohol på festen, vil det stride mot vilkårene for prøvetid, og han risikerer å måtte tilbringe 10 år i fengsel. 
 
Ifølge CNN etterforskes videoen og dens innhold av distriktsadvokaten i Fort Worth i Texas. 

Myndighetene utstedte en etterlysning på Couch, etter at han ikke dukket opp til et avtalt møte med hans tilsynsfører 11. desember. Dusøren for informasjon om 18-åringen ble satt til 5000 dollar, og myndighetene mistenkte at han allerede hadde rømt landet. 

Ifølge New York Daily News ble politiet først oppmerksom på forsvinningen da de besøkte huset han delte med sin mor. Det eneste som sto igjen var et flipperspill. 

Skuffet Både etterlatte og påtalemyndigheten i rettssaken ble svært skuffet over dommen mot tenåringen i 2013.

- Det som skjedde den dagen får ingen konsekvenser for ham. Signalet vi må sende er jo at penger og velstand ikke kan kjøpe rettferdigheten i dette landet, sa Eric Boyles etter at dommen var kjent. 

Boyles datter og kone ble begge drept etter at Couch mistet kontrollen over pickupen han kjørte. To venner som satt på lasteplanet på bilen, ble også hardt skadet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media