Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slapp fengsel fordi han var bortskjemt. Nå er 18-åringen som drepte fire, på rømmen

Sheriffen lover å finne fyllekjøreren som rystet USA.

PÅ PRØVE: Ethan Couch drepte fire personer da han kjørte i påvirket tilstand i 2013. Mange ble svært opprørt da han ikke fikk fengsel, men prøvetid, blant annet etter hans forsvarer hadde brukt hans foreldres rikdom og Couches bortskjemte oppvekst som argument i retten. Foto: U.S. Marshals Service via AP / NTB Scanpix
PÅ PRØVE: Ethan Couch drepte fire personer da han kjørte i påvirket tilstand i 2013. Mange ble svært opprørt da han ikke fikk fengsel, men prøvetid, blant annet etter hans forsvarer hadde brukt hans foreldres rikdom og Couches bortskjemte oppvekst som argument i retten. Foto: U.S. Marshals Service via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rettssak i Texas i 2013 vakte stor oppsikt, etter at den gang 16-årige Ethan Couch kjørte i beruset tilstand og drepte fire fotgjengere.

Aktoratet la ned forslag om 20 år i fengsel for Couch, men dommen ble på ti års prøvetid og rehabilitering.

Forsvarerne til Couch argumenterte i retten med at gutten har vokst opp i enorm rikdom og derfor ikke han bli holdt ansvarlig for sine handlinger. Ifølge forsvarerne hadde Couch mindre ansvarsfølelse og evne til å skille rett og galt på grunn av han hadde rike foreldre som var fraværende og skjemt bort gutten.

En barnepsykiater som vitnet i saken, sa at Couch led av affluenza, og at foreldrene aldri satte grenser for gutten, samtidig som han ikke tok ansvar for egne handlinger. Argumentasjonen og dommen førte til sterke reaksjoner i USA, og nå er 18-åringen etterlyst på landsbasis i USA etter at han ikke møtte til en avtale med tilsynsføreren sin 11. desember, skriver Los Angeles Times.

Couch drepte fire personer da han mistet kontrollen over bilen sin i høy fart. Promillenivået i blodet hans var tre ganger over lovlig nivå.

Sheriff i harnisk En av dem som reagerte sterkt var sheriffen i Tarrant County i Texas, Dee Anderson.

Nå lover han å jakte tenåringen på rømmen.

- Han rømte fra rettferdigheten etter å ha drept fire uskyldige mennesker og ødelagt menneskers liv. Han viste aldri anger eller sorg for det han gjorde mot de uskyldige menneskene. Enda verre var det at hans rikdom og foreldrenes mulighet til å hyre de beste advokatene og betale en halv million dollar for rehabilitering i stedet for fengsel er justismord, sier han.

18-åringen er nå nasjonalt etterlyst av justisdepartementet og deres U.S. Marshal Service. Politietaten pågrep i fjor mer enn 100 000 etterlyste personer i USA.

Borte etter Twitter-video Denne måneden har det nok en gang blitt rettet oppmerksomhet mot Couch. 2. desember ble det publisert en video som angivelig viser Couch på en fest.

Dersom Couch inntok alkohol på festen, vil det stride mot vilkårene for prøvetid, og han risikerer fengsel.
 
Ifølge CNN etterforskes videoen og dens innhold av distriktsadvokaten i Fort Worth i Texas.

Samme dag som Couch skulle møte med tilsynsføreren 11. desember, ble det utstedt en etterlysning på ham. Dusøren for informasjon om 18-åringen er på 5000 dollar, og myndighetene tror han allerede kan ha rømt landet.

Ifølge New York Daily News ble politiet først oppmerksom på forsvinningen da de besøkte huset han delte med sin mor. Det eneste som sto igjen var et flipperspill.

Skuffet Både etterlatte og påtalemyndigheten i rettssaken ble svært skuffet over dommen mot tenåringen.

- Det som skjedde den dagen får ingen konsekvenser for ham. Signalet vi må sende er jo at penger og velstand ikke kan kjøpe rettferdigheten i dette landet, sa Eric Boyles etter at dommen var kjent.

Boyles datter og kone ble begge drept etter at Couch mistet kontrollen over pickupen han kjørte. To venner som satt på lasteplanet på bilen, ble også hardt skadet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media