Slapp fri etter voldtekt - Overfalt to kvinner

Mannen voldtok kvinnen, satte en kniv mot magen hennes og truet med å drepe. Likevel ble han løslatt av politiet. Det har tatt tre år å få saken opp for retten. I mellomtiden har gjerningsmannen overfalt to andre kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er BA som avslører saksgangen i den groteske voldtektssaken. Den 27-år gamle kvinnen ble overfalt og voldtatt i mannens leilighet i desember 1998. Etter voldtekten holdt han en kniv mot magen hennes og truet med å drepe henne. Overgrepet førte til at kvinnen ble gravid.

Gjerningsmannen ble tatt, og det var ikke tvil om skyldspørsmålet, ifølge kvinnens bistandsadvokat. Likevel ble mannen løslatt allerede etter to dager.

- Mannen hadde en annen versjon av saken enn min klient, men tekniske bevis viste at hun hadde vært på soverommet slik som hun sa, og det ble funnet fingeravtrykk. I denne saken bør det ikke være noen tvil om skyldspørsmålet, sier kvinnens bistandsadvokat Aage Mjeldheim.

- Mannen ble ikke begjært varetekstfengslet, men ble løslatt av politiet, sier han.

Ni måneder senere, 17. september 1999, slo mannen til igjen. En kvinne ble overfalt, men voldtektsforsøket ble ikke gjennomført.

Likevel ville politiet henlegge de to sakene mot mannnen. I august 2000 ba politiet statsadvokaten i Hordaland om å henlegge saken fordi mannen ikke var tilregnelig. Men 1. september overfalt han en 20 år gammel student i Bergen og voldtok henne. Først da bestemte politiet seg for å reise sikringssak mot mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer