Slapp gjennom flykontrollen med etsende væske i bagasjen

To stuere skadd på Gardermoen, bagasje ødelagt. - Må ha skjedd på Flesland, sier Norwegian.

 SKADD PÅ GARDERMOEN:  Bagasje ble ødelagt og to stuere sendt til legevakt med etseskader på Gardermoen ved 17-i dag. Ulovlig, etsende væske har passert kontrollen på Flesland, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånevik i Norwegian.  ARKIVFOTO: HEIKKO JUNGE, SCANPIX.
SKADD PÅ GARDERMOEN: Bagasje ble ødelagt og to stuere sendt til legevakt med etseskader på Gardermoen ved 17-i dag. Ulovlig, etsende væske har passert kontrollen på Flesland, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånevik i Norwegian. ARKIVFOTO: HEIKKO JUNGE, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En ukjent, etsende væske i bagasjerommet til Norwegian-flyet DY615 fra Flesland til Gardermoen i ettermiddag har ført til at to stuere er sendt til legevakt med etseskader på hender og fingrene og at den videre trafikken i kveld mellom Oslo og Bergen blir forsinket.

Flere av de 145 passasjerene i det fullsatte flyet som landet på Gardermoen klokka 17.02 - ett kvarter før tiden - har også fått ødelagt sin bagasje av væsken.

- To av de ansatte i Røros Flyservice, som håndterer bagasjen vår på Gardermoen, merket at noe var galt like etter at de startet utlastingen av bagasjen fra Flesland. De skal ikke være alvorlig skadd, sier informasjonssdirektør Anne-Sissel Skånevik i Norwegian til Dagbladet.

Ulovlig bagasje Hun kan ikke huske at Norwegian har vært utsatt for noe slikt før.  Det er ingen tvil om at det er ulovlig å sende med etsende væske i bagasjen.

Her kan du lese Norwegians egne regler for hva som er forbudt å ha med i bagasjen.

Skjedde på Flesland -Kan det ha vært en lekkasje fra flymaskinen som har forårsaket skadene?

- Nei, vi er sikre på at den etsende væsken har kommet ombord under innlasting på Flesland. Der er det flyplassens egen sikkerhetssjekk som er ansvarlig for hvilken bagasje som slipper gjennom.  Men disse aspektene er det nå politiet som ser på, sier Skånevik.

Flyet kan ikke returnere til Flesland i kveld på grunn av de tekniske undersøkelsene på Gardermoen.

- Men vi regner med at forsinkelsene på strekningen blir hentet inn uten at det får ringvirkninger for resten av trafikken vår i kveld, sier Skånevik.

Passasjerer med uskadd bagasje fikk ta med koffertene hjem fra Gardermoen i ettermiddag.