Slapp inn papirløse asylsøkere bevisst

Norsk politi og grensemyndighetene i Russland ville spane på bakmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk politi og grensemyndighetene i Russland har bevisst sluppet papirløse asylsøkere inn fra Russland for å spane på mulige bakmenn i Norge.

I løpet av de siste to årene skal det ha funnet sted én slik hendelse, skriver Aftenposten. Papirløse asylsøkere fra Pakistan og Sri Lanka ble sluppet inn via Storskog grensestasjon i Finnmark. Politiet spanet så på deres videre reise i Norge. Politiet fant ikke noe kriminelt i dette tilfellet, og personene endte som vanlige asylsøkere.

Bakgrunnen for hendelsen er at politiet lenge har visst at asylsøkernes lange reise gjennom Russland har vært organisert. I avhør har flere fortalt at de betalte store summer for å få gjennomført drømmen om å dra til Norge. På grunnlag av dette har politiet antatt at det befinner seg en form for mottaksapparat på norsk jord. Men spaning og annen etterretning har ennå ikke avslørt noen bakmenn.

- Vi følger med i utlendingsmiljøet for å avdekke om det er noen som eventuelt organiserer mottak av ulovlige flyktninger i Kirkenes, sier politimester Håkon Skulstad i Østfinnmark politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer