Slapp løs kannibalene

Krematorie-arbeiderne skylte ned fingre og tær med en flaske vin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nyhetsbyrået Reuters som forteller den makabre historien fra Kambodsja. To menn som arbeidet ved et krematorium ble forrige uke arrestert fordi de ble beskyldt for å forsyne seg av likene.

- Jeg beordret dem frigitt fordi de ikke har brutt noen lover, sier påtalemyndighetenes talsmann Nhou Thol.

Etter å ha lett gjennom lovverket fant de ingen forbud mot kannibalisme. Politisjef Rath Sreang forteller at det lenge var kjent at de to mennene spiste menneskekjøtt. De ventet med å forsyne seg til de pårørende hadde forlot krematoriet som ligger i Banteay Meanchey-provinsen.

- Landsby-beboerne var redd for hva som ville skje hvis det ikke kom en jevn strøm av lik til krematoriet. De fryktet at mennene ville drepe barna deres for å få mat, sier Sreang til Reuters.

Før mennene ble arrestert, skal de ha spist fingre og tær av et av likene. Kjøttbitene skylte de ned med en flaske vin som de hadde med på jobben.

Det var ikke uvanlig at folk spiste menneskekjøtt under terrorregimet til Røde Khmer i perioden 1975 til 1979. Rundt 1,7 millioner mennesker døde av tortur, overarbeid, sykdom og sult - og lik var flere steder den eneste tilgangen til kjøtt.

<B>KILLING FIELDS: Det kambodsjanske folket levde i Røde Khmers helvete fra 1975 til 1979, og for å overleve spiste mange menneskekjøtt. Bildet er fra Toul Sleng-museet i Phnom Penh.