«Slapp og stygg»

GARDERMOEN (Dagbladet): Hver morgen rusler Nanette og Anne Marie til sine skranker for Star Tour og Saga Solreiser. Da blir de møtt av denne skulpturen - hovedflyplassens mest omdiskuterte kunstverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nesten 18 millioner kroner er brukt på å kjøpe inn kunstverk til Oslo hovedflyplass. Ingen av dem provoserer og engasjerer som Per Inge Bjørlos skulptur. Den er fem meter lang, av rustfritt stål, og likner på:

- En slapp penis, svarer Else Hovde (28) fra Nesbyen, som ved innsjekkingen i går var soleklar for å dumpe fedrelandet til fordel for Sardinia.

- Men kunstneren selv sier skulpturen bare handler om energi? - Det må være mangel på energi, korrigerer hun.

- Kan støte

- Den oppfattes ikke som vulgær, men en del ansatte mener den kan støte tilreisende fra andre kulturer, sier prosjektingeniør Nina Nøvik ved Oslo hovedflyplass sitt kontor.

- Tror du? - Njaei. Det kommer an på folks fantasi. For meg minner den om en fallen fallos. Lykkens portal, blir den også kalt: Jentene kan ta bilde av seg under den før de drar til Hellas.

Og skulpturen skal få stå, for provokasjon er sunt, mener Nøvik.

Kunstneren selv, Bjørlo, sier:

- Jeg orker ikke å snakke om tingene mine. Det gjør meg nedtrykt. Men utstillinga handler om energi. Folk har en ganske grisete fantasi, men det får de slite med. Jeg har aldri tenkt på fallos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer