Slapp piratene fri

Det danske krigsskipet Absalon har latt 17 somaliske pirater gå i land.

PIRATSKUTE: Bildet viser pirater og gisler utenfor Afrikas horn. Den danske marinen hevder å ha reddet 14 iranske og pakistanske gisler fra denne skuta den 7. januar i år. Nå er piratene satt fri igjen. Foto: AFP/JENS DAMHOJ/DANISH NAVY/SCANPIX DENMARK
PIRATSKUTE: Bildet viser pirater og gisler utenfor Afrikas horn. Den danske marinen hevder å ha reddet 14 iranske og pakistanske gisler fra denne skuta den 7. januar i år. Nå er piratene satt fri igjen. Foto: AFP/JENS DAMHOJ/DANISH NAVY/SCANPIX DENMARKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Somalierne var om bord i et piratskip som ble stanset av Absalon utenfor kysten av Somalia den 27. februar. Når de nå settes fri, er det fordi man ikke har kunnet finne noe land som vil innlede rettssak mot dem.

- Danske myndigheter har på grunnlag av det innsamlede bevismaterialet undersøkt mulighetene for å utlevere de mistenkte piratene til rettsforfølgelse i et land i regionen. Da dette imidlertid ikke har vist seg å være mulig, ble de tilbakeholdte i går satt i land på Somalias kyst, heter det i en pressemelding fra Søværnets Operative Kommando.

Da piratskipet ble stanset, fant danskene 18 gisler fra henholdsvis Pakistan og Afghanistan om bord. De var den opprinnelige besetningen på skipet, som tidligere var kapret av somalierne.

To av gislene ble drept under aksjonen, og saken er nå under gransking av det danske forsvaret. (NTB)