Slapp såvidt inn

Klokka 19.15 kom Vidar Kleppe til Fremskrittspartiets hovedkvarter for en siste slåsskamp mot overmakta. - Jeg ble ikke akkurat ønsket velkommen, men jeg ble hvertfall sluppet inn, sa den utstøtte før han krysset dørstokken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ellers så taletrengte Vidar Kleppe var lite meddelsom da han forlot Frp-hovedkvarteret 21.45. Han ville ikke si hva utfallet av det over to timer lange møtet blir. Kleppe håper i det lengste at han ikke blir suspendert eller ekskludert.

- Alt ligger nå i sentralstyrets hender, sa han.

Sentralstyret fortsatte behandlingen av saken da Kleppe forlot lokalene, og vil ikke gi noen offentlig informasjon før Kleppe selv er underrettet om utfallet.

Kleppes møte med sentralstyret varte mye lenger enn ventet, men hovedpersonen ville ikke spekulere i om dette kunne være et godt tegn for ham. Alle - også Kleppe selv - har ventet at sentralstyret ville følge opp onsdagens utspill fra stortingsgruppa og suspendere ham.

- Jeg har hatt bedre dager på Youngstorget, men det var en grei kommunikasjon. Jeg føler at jeg fikk lagt fram min versjon, og sentralstyret hadde mange spørsmål. Det er heller ikke alle sentralstyremedlemmene som sitter i stortingsgruppa, sa en sliten Kleppe, før han nærmest ble «bortført» i drosje av en kvinnelig aktivist for Dag Danielsens utbryterliste i Oslo.

Karantene

- Jeg har fått klar beskjed. De vil ikke ha meg på laget, men sette meg i en slags karantene for å se om jeg skikker meg, sier han med et skjevt smil. Han fastholder at partiledelsen har tråkket på alt som heter organisasjonsdemokrati, og at de har brutt partiets vedtekter og reglene for nominasjoner ved å blande seg inn i nominasjonsprosessen i Vest-Agder.

- Dette er usmakelig. Det viser at ledelsen ikke er opptatt av rettssikkerhet og vanlig lov og orden, sier Kleppe. Han finner situasjonen uvirkelig og surrealistisk, nærmest en smule X-files, «Du tror det ikke før du ser det».

- Men jeg sitter perioden ut for Frp, og jeg må avklare med gruppen hvordan arbeidet skal skje i det daglige, sier Kleppe.

Andre i partiet mener at Kleppe nærmest får status som uavhengig representant, og at han blir utelukket fra alt politisk arbeidet i stortingsgruppen. Dette betyr blant annet at han ikke vil få taletid i debattene.

(NTB/Dagbladet.no)