Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slapp søksmål på 738 mill.

Trond Kristoffersen slipper å møte i Oslo tingrett i dag. Boet etter Finance Credit Norge har droppet søksmålet med krav om erstatning på 738 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var Kristoffersen svært lettet over boets avgjørelse.

-  Jeg har hele tida sagt at jeg ikke vil akseptere å betale et øre i erstatning til boet. Nå har de frafalt søksmålet. Jeg føler det som en seier og svært viktig for min ankesak, sier Trond Kristoffersen (48) til Dagbladet.

Fikk ikke fri rettshjelp

Det knytter seg enorm prestisje til den omfattende saken, som starter i Oslo tingrett i dag.

Saksøker er boet etter Finance Credit Norge, som krever revisjonsgiganten KPMG for 723 millioner i erstatning.

Opprinnelig var også Torgeir Stensrud saksøkt sammen med KPMGs betrodde medarbeider John Haukland. Søksmålene mot disse er begge frafalt av menneskelige og helsemessige grunner.

-  Jeg har forberedt meg inntil det siste, selv om jeg ble ganske oppgitt mandag da jeg fikk beskjed fra Fylkesmannen om at jeg ikke hadde blitt innvilget fri rettshjelp, sier Kristoffersen.

Boets grunnlag for å gå til sak mot firmaet som reviderte regnskapene i Finance Credit, er at fiktive verdier ble overført fra morselskapet Finance Credit Group til Finance Credit Norge i forbindelse med en omstrukturering.

-  Reelle verdier

-  Både KPMG og jeg har hele tida hevdet at dette var reelle verdier. Hvis KPMG vinner denne saken, vil den få stor betydning for min ankesak. Når boet nå trekker saken mot meg, kan jeg ikke tolke dette annerledes enn at de innser at de ikke har noen god sak overfor meg. I forberedelsene har jeg imidlertid fått innsyn i et stort materiale som Økokrim har avskåret meg fra, sier Kristoffersen.

Advokatene Anders Brosveet og Erling Lyngtveit forbereder nå ankegrunnlaget som kan gi Kristoffersen en ny behandling i lagmannsretten.

Advokat Erik Hirsch, som skal føre saken for bostyret, sier at søksmålet er frafalt fordi man ikke ønsket en utsettelse etter to års forberedelser.

LETTET: - Jeg er svært lettet over avgjørelsen om at boet har frafalt erstatningskravet, sier Trond Kristoffersen, her foran Oslo tingrett, hvor den omfattende erstatningssaken mellom boet i Finance Credit og revisjonsfirmaet KPMG starter i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!