Slapp straff

Bergen Tingrett var ikke i tvil om at 29-åringen var skyldig, men slapp ham fri fordi han allerede hadde fått husarrest av mamma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strenge mødre kan være en plage, men sannelig kan de ikke også ha noe godt for seg. I går ble en 29 år gammel mann løslatt fordi han allerede hadde fått husarrest av moren sin, skriver Bergens Tidende

- Det er virkelig første gang jeg opplever at noen blir løslatt fordi de har fått husarrest av sin mor. Dette var veldig uvanlig, sier politifullmektig Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt til BT.

Flere lovbrudd

Den 29 år gamle mannen er opprinnelig fra Irak, og har innrømmet å stå bak en rekke kriminelle forhold. Han er dømt to ganger, blant annet for ran, men slapp ut på prøve i mai. Mannen, som har rusproblemer, klarte seg bra den første delen av prøvetida, men så gikk det galt. Politiet ønsket å fengsle mannen, men det ville ikke Bergen Tingrett, skriver avisa.

Husarrest

Under rettssaken kom det fram at 29-åringen er velsignet med en mor som kjemper hardt for å holde sønnen unna stoff. Dersom han ikke holder seg unna rus får han ikke lov til å forlate hjemmet, husarrest med andre ord. Sprekker han blir han, ifølge forsvareren, kastet ut hjemmefra og det vil han ikke. Retten fester lit til at 29-åringens mor har så god kontroll på sønnen at hun klarer å holde ham hjemme.

Politiet er ikke overbevist om straffeopplegget.

- Jeg har liten tro på at en mann som har gått på harde stoffer over lang tid bare kan kutte ut på dagen, sier politifullmektig Christoffersen. Han påkjærte rettens kjennelse på stedet, min fikk heller ikke medhold i at mannen skal sitte i arrest til lagmannsrettens har sagt sitt.

Mannens forsvarer roser rettens beslutning og mener den er voksen. Han mener at mannen har holdt seg borte fra rus etter at han fikk husarrest og at et opphold i fengsel vil ødelegge behandlingsopplegget for mannen.