Slapp unna politiet igjen

Natt til i går rømte Ole Christian Bach ut av Dubai og De forente arabiske emirater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBAI (Dagbladet): Det sier iallfall hans advokat Håkon Ø. Schiong.

Bach skal ikke ha vært tilbake i leiligheten han flyktet fra da Dagbladet fant ham i Dubai onsdag. Han har skjulesteder i mange land.

-  Jeg har snakket med Bach, og han har bedt meg fortelle til Dagbladet at han er langt borte fra Emiratene, sier Schiong. Da Bach kom til Dubai den siste gangen for nesten tre uker siden, skal han ha kommet fra et solrikt strandliv i El Gouna i Egypt.

Dagbladet har informasjoner om at den bedragerisiktede forretningsmannen kastet seg inn i en strandvolleyballkamp på ei strand som disponeres av Rhihana Resort i El Gouna. Det skjedde 5. mars, samme dag som Dagbladet hadde en stor historie om hans besøk i Oslo tinghus.

Enkelt spill

Dagbladet har mottatt flere tips om hvor Ole Christian Bach lever livet på flukt fra politiet. Til tross for at han er etterlyst gjennom Interpol i 182 land, har han tilsynelatende et enkelt spill å utøve i forhold til politiet. Med falske reisedokumenter passerer han ofte, og uten problemer, en lang rekke landegrenser.

I områder hvor nordmenn kan gjenkjenne ham, velger han gjerne en enkel forkledning. Da han var i Oslo i februar, hadde han på seg en rød fjellanorakk med hette over hodet. I tillegg brukte han briller med tjukt glass. Det var nok til at han fritt kunne spasere fra parkeringshuset like ved Økokrims lokaler, forbi inngangen til etterforskerne som vil ha ham pågrepet, og inn i Oslo tinghus. Der spiste han lunsj sammen med sin forsvarer, advokat Håkon Ø. Schiong.

-  Mange kontakter

Da Dagbladet fant Ole Christian Bach i Dubai før jul, fortalte han om fluktruta så langt. Han rømte fra Norge i midten av oktober i fjor, via Sverige og Tyskland til Dubai. Etter tre dager i Dubai skal han ha reist tilbake til Tyskland, før han reiste til Jordan og Egypt. Den gangen gikk også turen fra Egypt og videre til Dubai der han leide et rekkehus i det nye boligområdet Springs i utkanten av byen.

-  Jeg har mange kontakter og venner i dette området, forklarte han den gangen.

Kort tid etter at Dagbladet fant ham i Springs 16. desember skal han ha flyktet til New Delhi i India. Derfra gikk turen igjen til Tyskland og Sverige, før han også tok en tur innom Oslo og østlandsområdet. Den gangen i februar var politiet kjent med at han kunne være i Norge. De valgte derfor å plassere en sender under bilen til en venn av Bach i håp om å kunne følge den fram til finanssjongløren. Aksjonen mislyktes ettersom vennen fant senderen og gjorde den død.

-  Ikke pågrepet

Førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim sier til Dagbladet at det ikke kom noen meldinger til henne i går om at Bach er pågrepet. Politiet skal heller ikke ha vært i leiligheten Bach har disponert i boligkomplekset Al-Siddir 2.

Det er svært tvilsomt om Bach har vært tilbake der etter at han flyktet fra huset onsdag, men inne i leiligheten kan det ligge bevismateriale som kan være av stor interesse for Økokrim.

REISER LETT: Ole Christian Bach rømte videre i de lette sommerklærne han hadde på seg da Dagbladet fant ham onsdag.
SLIKKET SOL: I denne solsenga ved dette bassenget har Ole Christian Bach jobbet med brunfargen den siste tida.