Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slapp ut kloakk i drikkevannet

Kautokeino kommune varslet ikke innbyggerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En utskiftning av rør er trolig grunnen til at kloakk blandet seg med drikkevannet til innbyggerne i Kautokeino, melder NRK.

Prøver tatt av drikkevannet påviste bakterier fra avføring, og kommunelege Øyvind Vannbakk sier til NRK at bakteriene kan ha utgjort en helsefare for innbyggerne.

Ikke videre imponert

Utslippet, som ble oppdaget i august i fjor, førte ikke til noen merkbar økning i antall mage- og tarmbesværstilfeller, men kommunelegen er ikke videre imponert over kommunens varslingsrutiner.

- Det er viktig at kommunen melder fra, folk kan jo bli sjuke av vannet, sier Vannbakk til NRK.

Ifølge teknisk sjef i Kautokeino, Sten Olav Hætta er fravær grunnen til at utslippet ikke ble varslet. Rutinene er nå skjerpet for bedre å ivareta opplysningsplikten i fremtiden.

Meldes ikke til politiet

Mattilsynet mener det er uakseptabelt at varsling ikke ble gjennomført, men vil samtidig ikke melde kommunen til politiet for overtredelsen.

Vannet i Kautokeino skal nå være rent igjen.

UTSLIPP: Utskiftning av rør er trolig årsaken til bakteriefunn i Kautokeinos drikkevann. Illustrasjonsfoto: Scanpix
UTSLIPP: Utskiftning av rør er trolig årsaken til bakteriefunn i Kautokeinos drikkevann. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!