Slapp voldsdom fordi naboen lo

BERGEN (Dagbladet): Etter nesten 30 år med erting, ærekrenkelser og avansert nabo-plageri, ble en 62-åring frikjent for vold mot naboen (80) fordi naboen først hadde gapskrattet av ham - på en ærekrenkende måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette var en høyst overraskende dom. Jeg vil se nærmere på den og vurdere en anke, sier aktor og politifullmektig Trond Eide i Bergen politidistrikt til Bergensavisen (BA).

Det var i oktober 1998 at 62-åringen gjøv løs på naboen etter at 80-åringen hadde gapskrattet fordi 62-åringen ikke klarte å rygge bilen sin ut fra gårdsplassen sin .

Andre biler kom kjørende og brukte hornet hver gang 62-åringen forsøkte å rygge ut.

Filleristet

Den yngste av naboene rev opp bildøra, gikk ut og filleristet 80-åringen. Han skal også ha dyttet til den gamle mannen, som brukte stokk.

Bergen byrett har nå gitt forsvarsadvokat Turid Mæland rett i at voldsbruken ikke er straffbar ettersom 62-åringen ble provosert. Retten har lagt til grunn at fornærmedes opptreden må betraktes som en ærekrenkelse.

Provokasjon

- Ifølge loven kan provokasjon gi straffrihet. Derfor er dette en riktig dom, sier advokat Mæland til BA.

62-åringen ble derimot dømt til 45 dagers betinget fengsel og en bot på 5000 kroner for en annen voldsepisode mot den samme naboen. Det var 3. desember i fjor da de kom i krangel ved deres felles postkassestativ. 62-åringen vred da 80-åringens overarm slik at han fikk store smerter og flere blåmerker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer