Slapsete hjemfart på østlandet

Regn, snøslaps og glatte partier skapte dårlige kjøreforhold for påskefolket på vei hjem til østlandet i dag. Lenger nord og på vestlandet var det tørre, bare veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påsketrafikken fløt bra i ettermiddag, og det er ikke meldt om store ulykker på hovedveinettet.

- I går var det større trafikk hjem enn det som er vanlig på første påskedag, men det er fortsatt mange som skal hjem, og vi forventer stor trafikk også i dag, sier politiavdelingssjef Ole Høiby ved Utrykningspolitiets hovedkontor i Oslo til NTB.

Dødsulykke

Første påskedag var det en dødsulykke i trafikken. En 56 år gammel mann omkom og en 24 år gammel mann ble hardt skadd i en frontkollisjon på E6 ved Vikselv bro ved Tangen i Stange kommune i Hedmark ved 11.30-tiden søndag. Ytterligere to personer ble lettere skadd. Tre biler var involvert i ulykken. Denne ulykken skapte problemer for trafikkavviklingen.

Samme dag var det ifølge Høiby også en del småuhell uten nevneverdige personskader på Østlandet. Årsaken var at det ble temmelig glatt utover kvelden.

Sommerdekk-problemer

- Det gode vårværet før påske førte til at en del la om til sommerdekk, og det har skapt en del problemer i påsketrafikken. Dårlig dekkutrustning har ført til at mange har sklidd av veibanen og ikke kommet seg i gang igjen, sier Høiby.