Dette må Norge gjøre nå:

Slår alarm: - Antallet kan bli høyt

Siden skolene gjenåpnet, har smitten spredt seg som ild i tørt gress blant barn og unge. Professor mener regjeringen har snublet i siste sving, og at grønt nivå i skolene var en gedigen tabbe.

STOR SPREDNING: - Vi har nesten en million uvaksinerte barn som nå sprer smitte i ganske stort omfang. Det har vært en oppfatning at corona ikke er så farlig for dem, men selv om bare en liten andel vil bli alvorlig syke, så er det noen som blir det, sier professor Steinar Westin. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
STOR SPREDNING: - Vi har nesten en million uvaksinerte barn som nå sprer smitte i ganske stort omfang. Det har vært en oppfatning at corona ikke er så farlig for dem, men selv om bare en liten andel vil bli alvorlig syke, så er det noen som blir det, sier professor Steinar Westin. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ganske utrivelig akkurat nå.

Det sier Steinar Westin, professor i sosialmedisin ved NTNU.

Det siste døgnet ble det registrert rekordhøye 1415 nye smittetilfeller i Norge. Det gir grunn til bekymring, mener Westin.

- Vi har nesten en million uvaksinerte barn som nå sprer smitte i ganske stort omfang. Det har vært en oppfatning at corona ikke er så farlig for dem, men selv om bare en liten andel vil bli alvorlig syke, så er det noen som blir det. Og når veldig mange blir smittet, blir antallet syke barn også høyt.

- Oppskrift på fæle saker

Westin er særlig kritisk til regjeringens beslutning om å åpne skolene på grønt nivå.

- At de åpnet skolene på grønt nivå mener jeg var en stor tabbe. Å sende alle de uvaksinerte barna på skolen nærmest uten smitteverntiltak og med en så smittsom variant i omløp, det er en oppskrift på fæle saker, sier han og legger til:

- Jeg har hittil vært imponert av coronastrategien til regjeringen og Bent Høie, men nå opplever jeg at de har snublet i siste sving. De må ha vært altfor ivrige til å lansere gradnyheten om at gjenåpning av samfunnet var nær forestående.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer