Corona og skolestart:

Slår alarm: - De er redde

Under halvparten av landets lærere er fullvaksinert uka før skolestart. Flere av Utdanningsforbundets medlemmer er bekymret for å møte hundrevis av elever i uka. - Utrygt, er dommen fra fagforeningslederen.

FAGFORENINGSLEDER: Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, er lite fornøyd med at fire av ti lærere er fullvaksinert uka før skolestart. Foto: Terje Pedersen / NTB
FAGFORENINGSLEDER: Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, er lite fornøyd med at fire av ti lærere er fullvaksinert uka før skolestart. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Selv om det varierer, kjenner jeg til lærere som har 200-300 nærkontakter i løpet av ei uke. Da sier det seg selv at risikoen blir veldig høy, spesielt når vi vet at deltavarianten smitter mer blant unge, og at vi blir advart mot en fjerde smittebølge, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, til Dagbladet.

Mens skolestart mandag 16. august nærmer seg med stormskritt, er fire av ti lærere fullvaksinert uka før skolestart, viser ferske tall fra Kunnskapsdepartementet.

- Lærere og barnehagelærere figurer på lista over yrker som er mest utsatt. De har høyere risiko enn resten av befolkningen. Samtidig prioriteres utdanning veldig høyt, og regjeringen sier de vil skjerme unge. Det mest naturlige ville da være å fullvaksinere alle lærere innen skolestart, sier Handal.

I juni åpnet regjeringen for at kommuner kan velge å prioritere ansatte på skoler og barnehager i vaksinekøen. Fredag morgen er det klart at mens 38 prosent av de ansatte i skoler og barnehager har fått andre vaksinedose, er det samme tallet for befolkningen 40,2 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer