Sverige:

Slår alarm: - Ekstrem belastning

Smitten herjer i region Uppsala i Sverige etter påska, og sykehusene fylles opp av covidpasienter.

KRAFTIG ØKNING: Smitten har økt kraftig i Uppsala etter påska. Sykehusene driftes nå på makskapasitet. Her fra Universitetssykehuset i Uppsala. Foto: Fredrik Persson / TT News Agency / AFP / NTB
KRAFTIG ØKNING: Smitten har økt kraftig i Uppsala etter påska. Sykehusene driftes nå på makskapasitet. Her fra Universitetssykehuset i Uppsala. Foto: Fredrik Persson / TT News Agency / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 109 000 +795
innlagt199 -13
døde 735 +26
påvist smittet 144 000 000+890.0K
døde 3 060 000 +14.1K
Se mer

- Vi har nå en ekstrem belastning, og omstiller oss for å håndtere den akutte situasjonen. Stort sett all planlagt aktivitet hvor det ikke står om liv må utsettes, sier helse- og velferdsdirektør Mikael Köhler i en pressemelding.

Belastningen på sykehusene økte kraftig i regionen etter påskehelga på grunn av økt smitte, og den siste uka er det rekordmange coronapasienter som har blitt lagt inn i regionen, skriver Aftonbladet.

- Makskapasitet

For øyeblikket er det 131 coronasmittede pasienter innlagt i region Uppsala. 25 av dem får behandling på intensivavdeling.

- Sykehusene jobber på makskapasitet, sier Köhler, og kommer med en klar oppfordring til innbyggerne:

- Anta at alle du møter er smittet og oppfør deg der etter. Hold deg borte fra folk, og om du ikke har noe valg, se til å beskytte deg med munnbind, håndvask og håndsprit.

De siste 14 dagene har regionen hatt et smittetrykk på 824 smittede per 100 000 innbyggere.

SMITTEVERN: Flere tusen personer samlet seg lørdag 3. april i Stuttgart for å demonstrere mot tyske coronatiltak. Politiet sier de fleste ikke følger smittevernreglene. Video: Twitter/@G_P_L_M. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Mange alvorlig syke

Også region Dalarna opplever sykehusene stor pågang av coronapasienter.

Tirsdag behandles 20 pasienter i denne regionen på intensivavdeling - flere enn noen gang, skriver Aftonbladet.

- Dessuten har vi flere pasienter overført til andre regioner også. Så mange alvorlig syke har vi faktisk ikke hatt før. sier assisterende smittevernlege Helena Ernlund til Dalarna Tidende.

- Veldig vanskelig situasjon

Tirsdag ble det meldt om 35 nye coronadødsfall i Sverige, og totalt er det nå 13 533 coronasmittede personer som har gått bort.

Landet har også registrert 21 802 nye smittetilfeller.

- Veldig mange regioner har en veldig vanskelig situasjon med økning i antall bekreftede tilfeller. Et fåtall regioner har rapportert om få tilfeller. Hele landet må nå ha høyt fokus på smittespredningen, sa avdelingsleder Karin Tegmark Wisell i Folkhälsomyndigheten på en pressekonferanse tirsdag.

Status vaksinasjon Full oversikt

1 142 793 (21.3%)i Norge har fått dose nr 1
304 512 (5.67%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer