Corona

Slår alarm: - Fare for liv

Ni måneder etter at corona-pandemien traff Norge, slår Sykepleierforbundet alarm. - Når det er én sykepleier på 50 pasienter, så sier det seg selv at det ikke strekker til, sier lederen.

KRITISK: En av flere meldinger lederen i Sykepleierforbundet har fått fra bekymrede helsearbeidere den siste tida. Foto: Skjermdump
KRITISK: En av flere meldinger lederen i Sykepleierforbundet har fått fra bekymrede helsearbeidere den siste tida. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Situasjonen har blitt gradvis verre i løpet av pandemien. Sykehjemmene har i utgangspunktet lav grunnbemanning, og nå har de opplevd et bemanningsbehov langt over det de klarer å levere. Noen sykepleierledere beskriver det som ikke lengre en krise, men en katastrofe.

Det sier leder i Sykepleierforbundet, Lill Sverresdatter Larsen. De siste ni månedene har stadig flere kolleger tatt kontakt. Situasjonen de beskriver på arbeidsplassen, er alvorlig.

Larsen forteller om rystende meldinger og telefoner fra både sykepleiere og ledere som beskriver en uholdbar arbeidssituasjon.

Medlemmer som ringer henne, beskriver en bemanning som i utgangspunktet er på et kritisk lavt nivå. Nå opplever de å ikke lenger få gjort jobben sin.

Én sykepleier - 50 pasienter

- De er for få folk, og det som er mulig å få tak i, er folk med manglende kompetanse. Når det er én sykepleier på 50 pasienter, så sier det seg selv at det ikke strekker til. De beskriver situasjoner der man ikke en gang får gjort skikkelig stell på pasientene. Det betyr at man har kommet dit at det rett og slett er fare for liv og helse, ikke bare på grunn av covid-19, men fordi de ikke får den pleien og omsorgen man minimum må forvente, sier lederen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer