Tolletaten:

Slår alarm: - Ingen er skjermet

Ansatte hos Tolletaten forteller om bemanningskrise og misnøye. - Seniorene er lei og føler seg lite verdsatte, mens de unge slutter, sier forbundsleder.

KRITISK: Fagforeningslederen tegner et dystert bilde av situasjonen hos Tolletaten. Her fra en kontroll ved Svinesund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRITISK: Fagforeningslederen tegner et dystert bilde av situasjonen hos Tolletaten. Her fra en kontroll ved Svinesund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er mye misnøye i Tolletaten nå, og situasjonen er kritisk. Jeg har ikke opplevd noe i nærheten av dette på mine 26 år i etaten.

Slik oppsummerer forbundsleder i Norsk Tollerforbund, Karin Tanderø Schaug, tilstanden på sin egen arbeidsplass. Lederen i Tolletatens fagforening forteller at hun bare i 2021 har sett flere titalls tollere forsvinne fra jobben.

Nå slår hun full alarm om det hun forespeiler vil bli enda verre i årene som kommer.

- Utfordringen vår mer enn noe annet, er at mange unge i operativ tjeneste slutter og vi har høy gjennomsnittsalder. Det er kritisk allerede nå, og vil bli enda verre i løpet av de kommende par årene, sier Schaug.

- Ingen er skjermet

I høst startet de første studentene på det helt ferske bachelorstudiet i Stavanger for å bli toller. Det treårige utdanningsløpet erstattet da det tidligere betalte studiet som tollaspirant.

Men forbundslederen mener omlegginga og antallet studieplasser er langt unna det man trenger for å kompensere for ansatte som går ut av Tolletaten. Hun tegner et svært kritisk bilde av situasjonen det medfører langs svenskegrensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer