Portugal:

Slår alarm: - Kommer til å kollapse

Ambulanser står i kø for å levere koronapasienter til sykehus i Portugal, som for tiden har verdens høyeste smittetrykk og dødsrate.

CORONA: Over tolv ambulanser sto fredag i kø for å bringe covid-19-pasienter til Santa Maria-sykehuset i Lisboa. Foto: Armando Franca / AP / NTB
CORONA: Over tolv ambulanser sto fredag i kø for å bringe covid-19-pasienter til Santa Maria-sykehuset i Lisboa. Foto: Armando Franca / AP / NTB Vis mer
Publisert

Myndighetene i Portugal mener den kraftige smitteøkningen skyldes spredningen av den britiske virusmutasjonen som først ble påvist sørøst i England.

Fredag ble det registrert 234 nye coronadødsfall, som er nok en rekord. Også tallet på sykehusinnleggelser og coronapasienter på intensivavdelinger, har nådd nye høyder.

Både covid-19-avdelingene og intensivavdelingene har brukt opp 90 prosent av kapasiteten, og det offentlige helsevesenet er under massivt press.

Portugal har de siste 14 dagene registrert 1.349 smittede og 21 døde per 100 000 innbyggere. I Norge er de samme tallene 121 og 1,4.

Ambulanser venter i timevis

Fredag ble det dessuten registrert 14 000 nye smittetilfeller. Til sammen har nærmere 610 000 mennesker fått påvist covid-19 blant Portugals drøyt ti millioner innbyggere. Nesten 10 000 mennesker har dødd med covid-19.

Ved Lisboas største sykehus Santa Maria sto over tolv ambulanser fredag i kø i en sidevei og ventet på å overlate covid-19-pasienter til legene. Ved noen sykehus har ambulansesjåfører meldt at de har måttet vente i timevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer