Corona:

Slår alarm: - Total kollaps

Ekspertene roper varsko om oksygenmangelen i flere land.

ROPER VARSKO: Eksperter mener at helsesystemet i 19 land risikerer å kollapse på grunn av oksygenmangel til alvorlig syke covid-19-pasienter. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB
ROPER VARSKO: Eksperter mener at helsesystemet i 19 land risikerer å kollapse på grunn av oksygenmangel til alvorlig syke covid-19-pasienter. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Coronapandemien herjer fremdeles i store deler av verden, og mange land er hardt rammet.

En ny rapport publisert av The Bureau of Investigative Journalism (BIJ) viser at 19 land står overfor en enorm katastrofe på grunn av oksygenmangel.

Landene har to ting til felles: en lav vaksinedekning og en økning i alvorlig syke coronapasienter som trenger oksygen.

- Det kan bli en total kollaps i helsevesenet, sier Robert Matiru ved covid-19 Oxygen Emergency Taskforce til BIJ.

Dramatisk

Argentinas myndigheter og 45 millioner innbyggere håpet at den verste bølgen var overstått etter å ha levd med det som er en av verdens strengeste og lengste nedstengninger.

Et snaut år seinere, er smittesituasjonen i Argentina dramatisk - i mars ble det registrert 3000 nye smittede om dagen. Forrige uke var de samme tallene 35 000.

Det har ført til at landets helsevesen er under sterkt press.

- Argentina er på vei inn i en helsekollaps. Sykehusene er overfylt, og intensivavdelingene mangler utstyr, ekspertise, forsyninger og medisiner, sa sjefen for privatsykehuset Otamendi i hovedstaden Buenos Aires, Arnoldo Dubin, til The Guardian for noen dager siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer